Annons

Snickerifabriken nerlagd

Efter 70 år har snickerifabriken i Anneberg lagt ner. 13 anställda förlorar jobbet.

– Vi tillverkade butiksinredningar, och butiksdöd är en trend över hela världen så vi tog beslutet i våras, säger Peter Stenfeldt.
Jobb & Pengar | 20 September 2019 13:47

På fredagen tömdes lokalerna på inventarier.

FOTO: Kristian Alm

På fredagen var det febril aktivitet vid fabriken när de som köpt fabriksinredning på auktion var där för att lasta ut.

Annebergs snickerifabrik startade 1947, 30 år senare tog Göran Stenfeldt över och 2007 var det dags för hans söner Peter och Fredrik.

När Norra Halland gjorde ett större reportage 2015 var planerna stora för framtiden, men sen dess har konjunkuren svajat, och förra året blev det en rejäl förlust.

– Företaget har gått bra, sen finns det enstaka år som går sämre. Men trenden med butiksdöden kombinerat med svårigheten att hitta personal när vi har flera pensionsavgångar gjorde att jag och min bror bestämde oss för att lägga ner.

Personalen varslades i våras och verksamhet lades ner i somras. Försöken att sälja snickerifabriken gav inget resultat, så i stället har maskiner och inventarier  sålts på auktion.

– Vi behåller lokalen och ska hyra ut den. Vi har ett tiotal kommersiella fastigheter och ska ägna oss åt dem, säger Peter Stenfeldt.

Genom åren har det varit en tidvis bitter strid mellan vissa grannar och fabriken när det gäller buller och rök.

– Det är inte alls därför vi lagt ner, även om många verkar tro det.

Läs mer i tisdagens Norra Halland.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...

Nytt steg mot bostäder i Anneberg

Bostad Långsamt närmar sig en utbyggnad av Annebergs centrum. Nu finns ett nytt avtal färdigt där byggfö...

Nio omkom i Kungsbackas värsta olycka

Blåljus Kanske var det friktionsvärmen när rakethylsorna krymptes runt krutet. Kanske något annat. Men resultatet blev en fruktansvä...
Annons