Annons

Snart invigning för nya handelsområdet

Nu är det snart klart, Dollarstore, Jula, Linnea & Basilika samt Max hamburgerrestaurang

Nyheter | 04 Augusti 2020 15:44

Parkeringen i området som man valt att kalla för iHede. För stunden endast fylld av firmabilar av olika slag.

FOTO: Carl Schöndell

öppnar inom kort vid det nya handelsområdet “iHede”.

Efter att man för ungefär ett år sen började bygga, är det snart dags för premiäröppning för första butiken i  handelsområdet “iHede”. Mittemot Willys och i närheten av Hede station, erbjuds Kungsbackas invånare snart nya varumärken.

Bygget har gått som planerat, inga större förseningar. Kristian Höglind på Aspelin Ramm fastigheter förklarar att det gått i princip smärtfritt.

– Det har varit några smågrejer, men det har inte gjort att det blivit några förseningar. Utan verksamheten kommer vara igång som planerat. Det som återstår är att plantera några träd, snygga till fasaderna och att sätta upp lite skyltar, säger han.

Starka varumärken

Trots en handelsmarknad där många blivit påverkade av situationen överlag, är det inget som oroar Höglind.

– Det är starka varumärken som fungerar på andra platser i Sverige, de är stabila hyresgäster som vi litar på. Och vi är inte oroliga alls över att det kommer gå bra, säger Kristian Höglind.

Den första affären som öppnar är Linnea & Basilika, som är en asiatisk restaurang. De är redan hyresgäster till Aspelin Ramm Fastigheter i Varberg. Och Kristian Höglind har god kontakt med dem.

– De bedriver väldigt seriös verksamhet och är bra hyresgäster i Varberg, säger han.

Linnea & Basilika satsar mycket på att bygga rum i rum och vill att man ska känna igen sig när man besöker deras restauranger. I Kungsbacka öppnar man den 12 augusti.

Linnea & Basilika har redan stor erfarenhet och tror att läget i Hede kommer lyckas bra även dem.

– Vi har letat ställe i Kungsbacka tidigare och Hede är i framkant, det händer enormt mycket i området här, säger Martin Pham som driver Linnea & Basilika.

Inte likadana

De har 17 olika restauranger i Sverige, många längs västkusten och Skåne. Linnea & Basilika är av franchise-karaktär men restaurangerna skiljer sig från varandra.

– Vi vill förvisso att man ska känna igen sig. Tapeten är likadan överallt men samtidigt vill vi att varje restaurang ska vara unik. Så att det inte blir full franchise känsla, Martin Pham.

De har själva gått bra under coronatider och är inte speciellt oroliga över en eventuell andra våg.

– Det har gått bra för oss, vi har också drive-in vilket gör att man kan beställa via vår app, säger Martin.

Använder man den i restaurangen, med tanke på corona?
– Vi har inte använt den så, utan det är mer traditionell bordsservering. Men om det skulle komma en andra våg, så är vi beredda på att trycka på knappen som gör att man kan beställa även till sitt bord, säger Martin.

Fler företag följer

Linnea & Basilika är först ut och väntas öppna den 12 augusti. Efter dem följer Dollarstore, Max hamburgerrestaurang och till sist Jula. Och att det redan finns liknande konkurrenter runt om i Kungsbacka, är inget Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter är orolig över.

– Vi tycker bara det är bra med konkurrens, det höjer både våra hyresgäster och konkurrenterna, säger han.

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Ingen gripen för gårdagens mordförsök

Blåljus Den man som igår eftermiddag sköts ner i ett bostadsområde i Åsa, vårdas fortfarande på sjukhus. ...
Annons