26 Oktober 2020 09:55 | Stefan Pettersson

Tänk dig att du spelat för klubben i hela ditt liv och trots att du bara är 17 år gammal så får du chansen i A-laget. Visserligen som tredjemålvakt, men det är inte illa att nå så långt. En dröm har slagit in. Ditt lag börjar matchen aggressivt och tar tag i taktpinnen. Defensiven funkar också bra, men främst beroende på tätt försvarsspel. Inte tack vare storspel av din målvaktskollega.

Ledning med fem mål i paus, men i andra halvlek äter sig motståndarna ikapp. Tränaren låter andremålvakten få chansen. Det blir några räddningar, men bortalaget håller avståndet på resultattavlan. Ska det bli ännu en hedersam förlust? Då får du grönt ljus: Hoppa in!

Snacka om att kastas direkt in i hetluften. I sin elitseriedebut var det Alexander Lindén som skulle stoppa Sävehof i matchens slutskede. Aranäs var länge i ledningen, men Sävehof kom ikapp och förbi. Med en fyramålsledning för gästerna hade jag gett upp på läktaren, men inte Aranäs som närmade sig i målprotokollet. Matchslutet blev minst sagt dramatiskt och på något märkligt sätt lyckades Aranäs fixa två mål på mindre än en minut. Men Sävehof fick chansen att sätta segermålet med sekunder kvar. Från kanten kom Henrik Tilsted fri med Alexander Lindén, men debutanten gjorde en enhandsräddning och poängen var räddad.

Aranäs jublade efter slutsignalen och de 50 på läktaren i hockeyhallen var lyriska. I centrum: Alexander Lindén. Vilken debut! Den här matchen kommer han aldrig att glömma. Inte jag heller. Jag var på plats när en 17-åring lurade rivalen Sävehof på poäng. Det var häftigt. Och jag skulle inte bli förvånad om Alexander Lindén blir en stormålvakt. Den potentialen finns.

Läs fler krönikor här