Anton Millesson Nilsson vann skytteligan i division 3 förra säsongen med 18 mål på 22 matcher. Det lockade till sig intresse från klubbar högre upp.

– Jag fick ett förslag från en division en klubb längre ner i landet. Men jag är på resa nu och kommer inte hem igen innan mars. Så jag missar mer än halva försäsongen och det förstörde mycket, säger Millesson Nilsson.

Resan i fråga är en arbetsresa till de österrikiska alperna. Där har han befunnit sig de senaste fyra månaderna tillsammans med flickvännen. Ytterligare en månad återstår innan de vänder hem till Sverige igen.

Hur går tankarna kring att division 1-chansen gick upp i rök?

– Det är självklart tråkigt. Men gör man ett till bra år så kanske chansen dyker upp igen

När serien drar igång igen återvänder dock Millesson Nilsson inte till IFK Fjärås. Han har istället valt att krita på ett avtal med Åsa IF, en division längre ner. 

– Jag kände att många startspelare hade lämnat så då spelar jag hellre i Åsa för de kommer förmodligen att tillhöra toppen i fyran, säger Millesson Nilsson.

Med fjolårets facit kan du komma att bli en bidragande faktor till det?

– Det ska bli kul att komma till ett nytt lag. Jag känner många i laget och ska försöka prestera så bra jag bara kan, säger anfallaren.