Annons

Skridskoglädje mitt i högsommarhettan

Veckan bjuder på skyhöga temperaturer och mycket sol. De som tröttnar på att svettas kan göra visit i ishallen, som har öppet för allmänhetens åkning.

– Jag är jätteglad, säger femåriga Mila i full färd med att lära sig åka skridskor.

Nyheter | 14 Juli 2021 10:00

Mila, fem år, och Sofia, tre år, drog med glädje på sig varma tröjor och vantar mitt i juli. De är nyblivna skridskofantaster.

FOTO: Ingrid Ramberg

Under tisdagseftermiddagen låg den närmare 30-gradiga värmen som ett täcke över vår del av landet. Men inne i Kungsbacka ishall var plusgraderna betydligt färre. Ett tiotal barn och vuxna hade sökt sig in i kylan.

Två av dem var konståkningstjejerna Nova Johansson och Stella Bystedt. De ville inte missa möjligheten att få snöra på sig skridskorna under de veckor då ishallen vanligtvis håller stängt.

– Det är kul att det kan vara öppet året om, säger Nova.

– Det kändes rätt skönt att komma in här idag, tillägger Stella.

Skönt att fly värmen för en stund, tyckte kompisarna Nova Johansson och Stella Bystedt.

Nyblivna skridskoälskare

Systrarna Mila och Sofia var i ishallen för andra dagen i rad, tillsammans med mamma Mey och mormor Tatiana.

– Igår var första gången på skridskor för oss alla, säger Mey Khairallah.

Det var när Mey letade efter lättillgängliga sommarlovsaktiviteter för lite yngre barn i Kungsbacka som hon trillade över allmänhetens åkning.

– Efter att vi hade varit här igår gick vi till stranden, det kändes jätteskönt att få lite vinter mitt under sommaren. En väldigt bra upplevelse.

Skridskoåkning blev en omedelbar succé hos Mila och Sofia. Än så länge tar de sig fram med hjälp av skridskostöd, men fortsätter det så här susar de nog snart fram över isen helt på egen hand.

– Jag är jätteglad, det är roligt att åka, säger Mila.

– I går kväll sa de bara ”mamma, mamma, kan vi gå dit igen?”. Vi kommer nog att komma tillbaka nästan varje dag, ler Mey.

Ishallen är öppen för allmänheten den här veckan, och även nästa. Tiderna som gäller är 13 till 15. Skridskor och hjälm finns att hyra på plats.  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Läsarnas vinterbilder del två

Familj Hur spenderar du vinterdagarna? Skridskor, skidor, promenader, vinterbad eller inomhusmys? Tack för alla fina vinterbilder! Fler läsarbilder kan ...

Läsarnas vinterbilder

Familj Är snö och kyla till lycka eller förtret? När vi frågade er läsare hur ni spenderar ...

Debatt: Idrott – en klassfråga under pandemin

Debatt När Kungsbacka kommun stänger idrottsanläggningar innebär det att barn i utsatta situationer drabbas hårdast. Medan ...
Annons