Louisa Carlbom stod för en rejäl skräll när hon besegrade proffsen på Swedish golf tour.

FOTO: Swedish Golf Tour

GOLF. När Swedish golf tour kom till Johannesbergs GK fick amatörer från Teen tour elite göra upp med proffsen. En av dem var 17-åriga Louisa Carlbom från Onsala med Gräppås GK som hemmaklubb. Första dagen briljerade hon runt och på greenerna. 67 slag, en av karriärens absolut bästa rundor var ett faktum och talangen var i täten från start.
– Puttningen var väldigt bra, jag gjorde många ”up and downs”, speciellt på första rundan.

Hon behöll förstaplatsen till avslutande dagen. Louisa Carlbom gick ut i sin första ledarboll med tränarnas mantra i huvudet om att spela sitt spel slag för slag.
– Jag var väldigt nervös, jag har nog aldrig varit så nervös. Nervositeten höll i sig hela vägen. På 18:e hålet hade Louisa Carlbom en 1,5 metersputt för par. De andra två i ledarbollen, Amanda Jakobsson och Nathalie Borg, hade inte längre något med segern att göra. Men Gräppåsspelaren visste inte hur de andra hade spelat.
– Jag tänkte att den kan betyda jättemycket, jag var sjukt nervös.
Putten satt och det fanns inget fog för nervositeten. Tvåan Josefine Nyqvist, AIK GK, var distanserad med tre slag.
– Det var sjukt kul att spela med proffsen och så vinner jag också. Jag har tränat mycket och det ger resultat, säger Louisa Carlbom.

Slutscoren blev sex under par och vinsten innebär att dörrar öppnas.
– Jag får mycket rankingpoäng som gör att jag kan komma med på bättre tävlingar, säger hon.
Dessutom hjälper det henne till nästa stora mål. Siktet är inställt på college i USA.
– Där tittar de på segrar så det var jätteviktigt, säger 17-åringen efter golfskrällen.