SKOLA 2023-06-16 KL. 15:23

Inflyttningen till Skårbyskolan skjuts fram

Av Julia Sandstén Vikberg

Inflyttningen av elever till den nya Skårbyskolan skulle ske vid skolstart i augusti. Men nu ser det ut som att den behöver flyttas fram. Orsaken är att slutbesiktningen inte bedöms bli godkänd.
– Det är klart att det här är olyckligt för oss, säger Maria Eriksson, verksamhetschef för pedagogiskt område Centrum.

Inflyttningen till Skårbyskolan skjuts fram
Skårbyskolan skulle vara klar för att ta emot elever inför höstterminen.

TV-klipp och nyheter

Inför att höstterminen inleds den 21 augusti skulle den nya Skårbyskolan vara klar för inflyttning. Skolan är i stora delar klar och byggentreprenören ska fram tills nu ha försäkrat förvaltningen för Förskola och grundskola om att tidplanen kan hållas. Men nu har förvaltningen fått information om att slutbesiktningen inte bedöms bli godkänd.

– Vi har fått veta att det har framkommit problem som gör att man inte tror att slutbesiktningen kommer att gå igenom nästa vecka. Man säger att man tror det, men jag tänker att man inte hade gått ut och sagt detta om man inte var ganska säker på det. Men vi vet inte exakt vad detta innebär förrän besiktningen är gjort nästa vecka, säger Maria Eriksson.

Det är högstadieelever från Hedeskolan och Älvsåkerskolan, som ska bli F-6-skolor, samt elever från årskurs fyra på Björkris skola som skulle flytta in på skolan till hösten. Totalt handlar det om cirka 450 elever. Var de eleverna kommer att få undervisning under tiden ska förvaltningen nu titta över.

– Vi har haft paviljonger vid Hedeskolan och Älvsåkersskolan som elever har haft undervisning i och vi har kvar dessa ända fram till jul. Vi ska sätta oss nästa vecka och göra en plan för hur vi på bästa sätt tar hand om barnen om vi inte flyttar in i skolan. Vi har plats för alla barnen, men vi behöver göra en ordentlig planering. Vi ska se till att eleverna får så bra och trygg undervisning som möjligt direkt när de börjar skolan, säger Maria Eriksson.

Enligt henne hade förvaltningen räknat med att skolan skulle bli klar i tid.

– Det är klart att det här är olyckligt för oss. Vi hade mycket hellre velat flytta in på en gång, men nu är det som det är. Jag håller såklart tummarna för att nästa veckas besiktning ska visa ett bra resultat, säger Maria Eriksson.

Det ska främst vara myndighetskraven för styrning av olika funktioner i Skårbyskolan som inte bedöms kunna bli uppfyllda i tid, till exempel när det gäller brandsäkerhet och ventilation.TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.