Annons

Skinkskador på julakuten

På morgonen står de snoriga i kö, oroliga för att smitta släktingar. Efter Kalle Anka dyker skinkskadorna upp. Att jobba på julafton på Närakuten är inte riktigt som vanliga dagar.

Vård | 24 December 2019 07:00

Kristin Scatlövius, Mabobe Eriksson och Pernilla Tillander är beredda på julaftonens särskilda patienter. Och de tycker man ska ta det lugnt: ”Det händer att julstressen är en utlösande faktor för hjärtbesvär!”

FOTO: Kristian Alm

Sköterskorna Pernilla Tillander och Kristin Scatlövius tar julaftonsjobbet med ro.

– Det ligger ju i schemat långt i förväg, det blir vartannat år ungefär. Och om vi hinner myser vi till lite själva också med julmat under dagen. Även om vi får mysa en och en om det är mycket att göra…

 

Anmält sig frivilligt

Läkaren Mabobe Eriksson ligger inte på schema, men har valt att jobba julafton ändå.

– Det är ju många kolleger som vill vara lediga, och jag har inga småbarn, så det går bra.

De tre är överens om att julafton är en lite speciell dag att jobba.

– Det är verkligen de om är allvarligt oroade som söker hit, och man är lite stressad och vill hinna tillbaka till firandet så fort som möjligt.

– Ja, och det skiljer sig åt under dagen! När vi öppnar 07 står de med infektioner och snuva och köar, de är oroliga för att de ska smitta besökande släktingar. På eftermiddagen kommer de som skurit sig när de skulle skiva skinkan…

– Ja, eller mandolinskador – du vet, det där verktyget som man skivar grönsaker med.

 

Det kan ju givetvis bli allvarligt, även om både mandolin- och skinkskador låter lite kul. Men det finns en särskild patientgrupp till, där fnisset ligger långt borta.

– Det handlar om de som kommer hit med sina föräldrar och är oroliga. När man ses över julhelgen blir det plötsligt uppenbart hur dålig mamma eller pappa blivit.

 

Senare idag på norrahalland.se får du också träffa, räddningstjänst, ambulans, polis och veterinär som också jobbar jul. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Strikta regler för besök på äldreboenden

Vård Max två anhöriga och ingen rullstolskörning – så ser kommunens regler ut när besöksförbudet på vå...

Tonåring begärs häktad för mordförsök

Blåljus En tonårig kille från Kungsbacka har idag begärts häktad, misstänkt för ett mordförsö...
Annons