Annons

Skickar handkräm till Stockholmssjukhus

Nu stiger hudvårdsföretaget Maria Åkerberg AB in i kampen mot coronaviruset.
– I dag har vi skickat en omgång handkräm till Huddinge sjukhus, säger Maria Åkerberg, vd.

Jobb & Pengar | 01 April 2020 15:55

Företaget är ett av många som har ställt sig till myndigheternas förfogande, för att hjälpa till att klara följderna av det pågående virusutbrottet.
Ett av de främsta råden för att hindra spridning av viruset är att tvätta och sprita händerna, vilket tär på huden. Extra mycket känns det naturligtvis för vårdpersonal som måste tvätta sig ännu mer än gemene man.

Maria Åkerberg, vd.

– Än så länge har vi bara fått en förfrågan från Huddinge, men vi kan göra mer. Det är Socialstyrelsen som samordnar behovet och sedan går ut med beställningar. När och om det sker vet vi inte, säger Maria Åkerberg.

Ingen avmattning

Än så länge har man inte ställt om produktionen, det som har skänkts till Huddinge sjukhus fanns redan på lagret. I nuläget rullar verksamheten på som vanligt. Man har inte märkt av någon avmattning i efterfrågan och det finns inte heller någon sjukfrånvaro i personalen som påverkar.

En produkt som efterfrågas mycket just nu är handsprit. Men det är inte något som Maria Åkerberg just nu skulle klara av att ställa om produktionen till.

– De produkter som vi gör har betydligt lägre alkoholhalt än handsprit. För att kunna tillverka det behövs både andra sorters tillstånd och maskiner än vad vi har.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons