Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Simhallspriserna kan fördubblas

Om driften av Kungsbackas nya badhus läggs ut på entreprenad kan priserna komma att mer än fördubblas mot idag. Men kommunen menar att det är en annorlunda strategi.

– Går man till simhallen dagtid blir det billigare, säger Kristina Karlsson, ordförande i Kultur och fritid.

 

I tisdagens Norra Halland publicerades en insändare där skribenten uttryckte starkt missnöje med de prishöjningar som förväntas när den nya simhallen står klar. Exempelvis skulle en höjning av priset på årskort för pensionärer stiga från 630 kronor idag, till högst 1700 kronor med de nya priser som föreslagits.

– Kultur och fritid har lämnat en bilaga där vi föreslår de priser en eventuell entreprenör högst får ta ut. Och där har vi tagit bort pensionärsrabatten. Men istället skulle det bli lägre entréavgifter för den som går och badar på dagen före klockan 14. Där har vi föreslagit 40 kronor för barn mellan 3-11, samt 60 kronor för alla över 12, om man vill motionssimma. Vill man utnyttja hela anläggningen kommer priset att ligga på 80 kronor, säger Kristina Karlsson.

 

Hon förklarar de nya priserna med att det handlar om den största satsningen som gjorts i Kungsbacka, och som inkluderar 50-metersbassäng samt två mindre varmbassänger. Dessutom har prisbilden i det gamla badhuset legat still i åtta år, enligt Kristina Karlsson.

– Och vi vill ju gärna styra mot att folk köper årskort. Går man och motionssimmar en gång i veckan som vuxen, då hamnar priset runt 33 kronor per tillfälle med ett årskort, säger Kristina Karlsson.

 

De nya priserna kommer att gälla från och med den 1 juni 2020, förutsatt att beslutet om privat drift tas i fullmäktige.

– Nämnden har ju beslutat om förslaget, och nu är det upp till fullmäktige att besluta. Det kommer att ske i april eller maj, säger Kristina Karlsson.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!