Annons

Silly season i full gång i Kungsbackafotbollen

Herrfotbollslagen har startat upp. Under november månad haglar provspelen – när IFK Fjärås startade upp var det med touch av andra lokala lag. Det är inte bara där det rör på sig.
Fotboll | 15 November 2018 14:46

Herrfotbollslagen har startat upp. Under november månad haglar provspelen – när IFK Fjärås startade upp var det med touch av andra lokala lag. Det är inte bara där det rör på sig.

 

FOTBOLL. Mörkt, regnigt och mycket fotbollsrykten. Så kan november enkelt summeras. När IFK Fjärås startade upp på tisdagskvällen var det en rejäl uppslutning – nästan 30 spelare tog plats på plasten på Ögärdet.

Målvakten Niclas Fahlén som aviserat att han ska sluta var där. Att lägga av är inte alltid så lätt, det är oklart hur målvakten gör 2019. Dessutom fanns Lerkils Oscar Randevik, KIF-trion Anton Millesson Nilsson, Victor Wallentin och Daniel Johansson, och Åsas Raissa Luendo på plats. Utöver det fanns två spelare från Kållered, målvakten Rasmus Lindberg och försvaren Lukas Lindberg, på Ögärdet.

 

IFK Fjärås ska främst fylla de tomrum som uppstått när spelare försvunnit, berättar Christer Johansson, ordförande i herrsektionen. En spelare är klar – Gustav Stark, 16 år, som närmast kommer från Tölö IF. Mittbacken har även tillhört IFK Göteborgs akademi.

– Vi hoppas ha det mesta klart den innan den 15 december, säger Henrik Fahlén.

Då tar frimånaden slut, den möjliggör att amatörspelare är fria att gå till den klubb de vill.

Alla provspelare kommer inte att lira i rödvitt 2019.

– Nej, betonar Henrik Fahlén.

 

I Lindome Gif är Onsala BK:s Johan Jarnvik även denna höst på provspel. Ska mittbacken ta steget i år?

– Det vet jag inte. Jag måste få en uppfattning om vad klubbarna har för visioner, säger han.

Lindometränaren Johan Mattsson:

– Det är många som ringer som vi tackar nej till. Vi är mer än nöjda med den truppen vi hade 2018.

Övriga som ska provspela är Rasmus Tengfjord och Wilmer Melander från Sävedalen och Lukas Nielsen från Landvetter.

 

När Onsala BK drog igång var Lerkilsspelaren Tobias Johansson och Tölös Viktor Glaerum med.

Även i Tölö har det varit nytt blod på träningarna. Jesper Blickander, Johan Eliasson och Tim Gustafsson från Lerkil, Anton Börjesson, Joakim Andersson och Niklas Lundgren från Onsala, Ruben Aspemyr från IFK Fjärås och Andreas Magnusson från Kållered har testat.

– Det är ingen som är klar. Vi hoppas kunna knyta till oss någon eller några om ett par veckor, säger Tölötränaren.

I Kungsbacka IF har de tre juniorerna Malte Myllys, Nils Mattsson och Filip Norgren lyfts upp i A-truppen. Angående provspelare är det lugnare. 

– Vi provar ingen just nu, vi testar killar som kommer underifrån, säger Tommy Magnusson, sportchef. 

 

Åsa IF har inte startat upp än. Men värvningsansvarige Martin Rastborg berättar att Simon Lindfors från Löftadalens IF och Annebergsmålvakten Rasmus Angelbäck ska testa med klubben.

Lerkils IF startar i gång i dag, torsdag. Några namn är inte spikade, men de kommer att testa en del spelare under november månad, berättar Stefan Andersson som sitter i sportrådet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...

Den ofrivilliga ledaren prisades

Sport Årets ledarstipendium har utdelats. Ella Nyby från Aktiv Judo har tilldelats priset. – Det var lite av en chock, sä...

Succémålvakten lämnar Frillesås

Bandy Jakob Hugoh slog ingen rejält under sin debutsäsong i Frillesås och elitserien. Efter två år i hö...
Annons