Annons

Särös perfekta säsong fortsätter

Tio är avklarade, tolv matcher återstår. Särö IK har gjort en perfekt säsong hittills – har de vad som krävs för att fullfölja den?
Fotboll | 12 Juni 2019 21:42

Tio är avklarade, tolv matcher återstår. Särö IK har gjort en perfekt säsong hittills – har de vad som krävs för att fullfölja den?

 

FOTBOLL: DIVISION 6

Särö IK – Grimetons IK 4 – 0

 

21 åskådare på läktaren. 22 spelare på planen. En spelad minut innan Särö IK hade satt tonen. Forwarden Oscar Samuelsson rann igenom och chippade behärskat in ledningsmålet.

De tre senaste säsongerna har Särö IK inte varit inblandade i sexans toppstrid. Nu är det annorlunda.

– Först och främst har vi en jäkligt bred trupp. När spelare är borta, vilket händer i division 6, så är de på bänken nästan lika bra. Vi har till och med haft tre målvakter. Det är en bra konkurrenssituation, säger lagets veteran Andreas Juthage.

 

De har även fått in spetsspelare som Lyle Ben Gifford och nämnde Oscar Samuelsson. Efter 17 minuter skickade anfallaren in sitt andra med en vänsterprojektil. Laget klev in i mötet mot Grimeton med nio raka segrar och tränaren Stefan Larnelius behövde inte lägga allt fokus på planen. I stället diskuterades offensiva mittbackar, ålder på seniorspelare och domarkvalité med en nyfiken ungdomsspelare medan hans Särö IK gick mot tionde raka. När Oscar Samuelsson förvaltade Andreas Juthages inspel till 3–0 var den i hamn.

Bortalaget hade tre i virket men hemmasegern var odiskutabel.

Hur mycket triggas ni av Kungsbacka Citys satsning?

– En hel del. Det får nog oss att steppa upp lite. Vi var sjukt taggade inför den matchen och sedan dess har vi kunnat bygga vidare, säger Andreas Juthage.  

Finns det något som talar för att det inte är ni och Kungsbacka City som gör upp om förstaplatsen?

– Jag har svårt att se det. Men ett lag som vi brukar ha svårt för är Långås/Morup som ännu inte har förlorat. Jag säger inte att de är ett hot men det är nog den svåraste matchen.

I nästa omgång väntar just Långås/Morup. Då kommer en svit att brytas – antingen inkasserar Långås/Morup sin första förlust annars så spricker Särös vinstrad.

Hur länge kan ni hålla vinstsviten vid liv?

– Förhoppningsvis hela säsongen, säger Andreas Juthage.  

 

Matchfakta

Särö IK – Grimetons IK 4 – 0 (2–0)

1–0 (1) Oscar Samuelsson, 2–0 (17) Oscar Samuelsson, 3–0 (54) Oscar Samuelsson, 4–0 (88) Lyle Ben Gifford

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Jag käkade tre lådor pasta och drack tre öl"

Sport Stefan Fastesson från Kullavik vann den första upplagan av Halland Beach Ultra. Ett lopp som gick från ...

”Äntligen kan vi se fotboll igen”

Fotboll Åsa IF först ut efter beskedet om publik. I kväll kunde man öppna entrén till fotbollsmatcher igen. – ...

Publiken välkomnas tillbaka i Halland

Fotboll De som törstat efter att se fotbollsmatcher i Halland kommer nu att släppas in på idrottsplatserna. Detta efter ...
Annons