Annons

Särö Montessoriskola vidare i Vi i Femman

Kvällens kvartsfinal i Vi i Femman blev en riktig rysare. I det rafflande Kungsbackaderby som deltävlingen utvecklats till visade femteklassarna på Kollaskolan och Särö Montessoriskola att de är bäst i länet.

Skola | 14 Januari 2020 18:00

Nu är det klart. Femmorna på Särö Montessoriskola är bäst i länet. Alldeles nyss kammade de hem segern i prestigefulla Vi i femmans allra första kvartsfinal.

FOTO: Sveriges Radio P4 Halland

Tävlingen inleddes med lite avslappnande småprat, lett av erfarne programledaren Per Qvarnström i SR P4 Halland. Men på bara några minuter utvecklades den direktsända kvartsfinalen i den prestigefulla kunskapstävlingen Vi i Femman till en riktig rysare.

Otroligt jämnt mellan lagen

Ställningen var otroligt jämn mellan de tävlande från Kollaskolan och Särö Montessoriskola.

I halvtid hade lagen samma poäng. Sedan lyckades Särö Montessoriskola visserligen kapa åt sig ledningen en stund.

Lia Dahl, Adrian Tall, 5C, Vi i Femman, Kollaskolan. thumbnail_image002
Lia Dahl, Adrian Tall och deras kompisar i 5C på Kollaskolan kämpade väl. Men vid sista frågan tvingades de lämna ifrån sig segern. FOTO: Sveriges Radio P4 Halland.

Men femmorna från Kollaskolan kvitterade snabbt. Efter ett batteri snabbfrågor som Kollaskolans lag blixtsnabbt kapade åt sig ledde Särö plötsligt bara med två ynka poäng, igen.

Sista frågan avgjorde

Spänningen var olidlig, ända fram till sista frågan. Att femteklassarna i de båda lagen hör hemma i Vi i Femmans absoluta toppskikt rådde det inget som helst tvivel om.

Först vid den allra sista frågan avgjordes tävlingen. Efter att ha vågat svara redan på högsta tiopoängsnivån drog Särö Montessoriskola ifrån. Med 37 poäng mot 33 slog de Kollaskolans femteklassare på mållinjen.

Glädjen visste naturligtvis inga gränser. Nu väntar en minst lika krävande semifinal för Särös femmor, innan det är dags för FINAL!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skolskjutsbeslut klara

Skola Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick ...

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Ett signalfel mellan Helsingborg och Ängelholm skapar just nu förseningar i tågtrafiken.Det var vid 11.30-tiden idag som ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons