Annons

Sandlyckans nya boende i Kullavik invigdes

På onsdagen invigdes Sandlyckan vård- och omsorgsboende i Kullavik.
– De här planerna har funnits i 20 år, så jag är jätteglad, säger Marianne Kierkemann (M), ordförande i nämnden för vård och omsorg i Kungsbacka.
Nyheter | 16 November 2018 13:22

Trivsam fika. Från vänster: Gunnel, Aom, Anita, Ulrika och Madeleine tar en fika och trivs på det nya vård- och omsorgsboendet vid Sandlyckan.

 

Tårta, bandklippning och tal. Det var idel glada miner i Kullavik när det nya demensboendet vid Sandlyckan invigdes.

– Jag tyckte att vi behövde ett boende här, och nu har vi det äntligen, säger Marianne Kierkemann som drivit frågan i många år.

 

Bland talarna fanns, förutom Marianne Kierkemann, kommunalrådet Fredrik Hansson (C), samt representant från Derome förvaltning som stått för byggandet.

 

Bygget som påbörjades 2016 står idag klart med 60 lägenheter, ett toppmodernt kök, samt olika sällskapsutrymmen i modern och anpassad design. Personalstyrkan uppgår till cirka 60 personer.

Nöjda chefer. Marianne Kierkemann tillsammans med förvaltningschef Lillemor Berglund Andreasson, samt enhetscheferna Sandra Nilsson och Anneli Hafström.  

 

Marianne Kierkemann berättar om hur det från början var tänkt att bli vanliga lägenheter, men att kampen för att få igenom ett boende slutligen fallit ut på bästa sätt.

Och nu känner hon en stor stolthet.

 

– Det är klart att jag känt lite extra ansvar för det här, så absolut, det känns jätteroligt nu när det invigs. Särskilt som jag lämnar min tjänst vid nyår, säger ordföranden. 

 

Inflyttningen till lägenheterna påbörjades i början av september.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Ber om hjälp att kartlägga ekoxen i Kungsbacka

Nyheter Med sina stora betar och förmåga att växa sig upp till nio centimeter lång är ekoxen ...

Har du sett Chilienne?

Krönikor Eftersom pappa drabbas av akut pollenallergi av bara tanken på att mamma ska sätta upp blommiga gardiner tror jag ...
Annons