Annons

Samarbetet ska ta cupen till nya höjder

Höstcupen arrangeras vanligtvis av Kullaviks IF, men föreningen tar från och med årets upplaga hjälp av Onsala BK. Arrangörerna hoppas att cupen, som anordnas under oktober månads alla helger ska nå ett deltagarantal på 345 lag redan i år.

Fotboll | 05 Maj 2021 18:09

Höstcupens projektgrupp består av Janne Pettersson, Roger Löfman, Therese Brehmer och Per Eld.

FOTO: Oliver Marshall

Kullaviks IF och Onsala BK gör en storsatsning på årets upplaga av Höstcupen. Under 2020 hade cupen 230 deltagande lag, den siffran ska nu öka med 50 procent.

– Vi kände att cupen redan är intressant och vi vill göra den ännu bättre och större. Då var Onsala en perfekt samarbetspartner för oss, säger Janne Pettersson från Kullaviks IF.
Vad kommer Onsala bidra med?
– Vi har använt Rydets IP som spelplats tidigare och med Onsala som delarrangör kommer det bli ett mycket bättre arrangemang där.

Onsala BK:s Roger Löfman fyller i:

– Vi har en stor organisation i Onsala som kan bidra och sedan har vi också andra kontaktytor med sponsorer så vi kan bidra på det sättet också, säger han.

Final på arenan

Höstcupen arrangeras under fyra helger i oktober månad. Spelplanerna kommer vara konstgräsplanerna på Rydets IP och Maleviks IP, men även andra planer kan bli aktuella. Nytt för i år är att även 17- samt 19-åringar på flick- och pojksidan kan delta.

– Genom att ta med U17 och U19 får vi ett väldigt stort åldersspann. Cupen kommer sträcka sig mellan ungdomar som är 6–19 år gamla, säger Per Eld från Onsala BK.
Är ni rädda för att coronapandemin kan sätta stopp för cupen?
– Förhoppningen är ju att det ska ha lättat så pass mycket till oktober att vi kan köra och cupen genomfördes ju förra året, så vi hoppas på det, säger Eld.
Vad är målsättningarna framåt?
– Vi vill öka med 50 procent och det vore häftigt att gå upp till nästan 350 lag i år. Men på sikt vill vi att det ska bli en cup som drar hit fler lag som kommer utifrån. Vi vill att alla de fina konstgräsplaner vi har i kommunen ska bli nyttjade.

På sikt finns även andra, storslagna planer om vart cupens finaler ska äga rum.

– Vi tänker ju att om den här arenan byggs som det är sagt, hade vi velat ha finalerna där. Det vore fantastiskt roligt, säger Roger Löfman.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...

Efter dramatisk vändning lever hoppet

Fotboll Efter 77 minuter såg det ut som att säsongen var över. Vid full tid kunde IFK Fjärås ...

Derbyrevansch för Fjärås

Fotboll Säsongens första derby mellan lagen ägde rum redan i premiäromgången. Då gick City av planen som ...
Annons