Säger upp motionsspår

I ett par decennier har det funnits ett motionsspår i skogen intill Hammerö. Men nu säger fastighetsägarna upp avtalet.

Bostad | 14 Februari 2020 14:44

Det är i ett kortfattat brev till kommunen som fastighetsägarna till delar av skogen öster om Hammerö meddelar att avtalet är uppsagt.

Förvaltningschef Ulrika Granfors har inte nåtts av brevet, och blir förvånad.

– Jag vet att det varit lite oklar status på spåret, och bara häromdagen fick jag en fråga om hur det sköts från en som sett att det låg fallna träd där. Men det är ett väldigt bra ställe att ha ett motionsspår alldeles intill ett bostadsområde.

Fastighetsägarnas talesperson Irène Haglund hävdar inte att det är dålig skötsel som ligger bakom uppsägningen av avtalet. Men hon håller med om att det inte sköts som det gjorde förr.

Inte heller är det pengar det handlar om.

– Nej, vi har aldrig fått ersättning.

Irène Haglund menar att de inte är något att förhandla om, men Ulrika Granfors vill ändå försöka hitta en lösning.

– Vi får titta på det. Vi försöker ju tvärtom hela tiden skapa nya spår, men det är svårt att få med sig markägarna. De har inget emot att det går folk på stigarna, men man vill helst inte ha det uppskyltat.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...