Efter det kraftiga regnovädret i Åsa förra veckan drabbades omkring 100 hushåll av översvämning.

FOTO: Julia Sandstén Vikberg

Efter regn kommer oro. I alla fall när det fallit runt 70 millimeter och källaren är översvämmad. Men enligt Trygg-Hansa ersätter en villaförsäkring reparationen av huset samt eventuell skadad egendom. 
–  Om det kommer mer än 1 millimeter per minut eller 50 millimeter per dygn, då är det skyfall. Och här har det ju uppenbarligen kommit mycket mer än det, så då är det inga konstigheter. Har du en försäkring för villa och fritidshus så täcker det, och gäller även saker som förvaras i källare. Det ingår i basskyddet, säger Håkan Franzén. 

I Åsa drabbades omkring 100 hushåll, och när det är av den omfattningen kan det dock bli vissa problem om det dessutom uppstått vatten- och fuktskador i husen. 
– Det som kan vara ett krux då är att hitta tillräckligt med tillgängliga hantverkare på kort varsel. Då kan det bli så att det sker i den takt som vi får loss folk. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.