Annons

Rekordmånga köpte städhjälp

Svenskarna lägger mer pengar än någonsin på hushållsnära tjänster. Även uppdrag med rot-avdrag ligger på en fortsatt hög nivå.

Jobb & Pengar | 09 Januari 2020 18:05

Populära tjänster

Flyttstädning
Flytthjälp
Hemstädning
Badrumsrenovering
Elinstallation

Städning och hjälp vid flytt är de vanligaste uppdragen när det gäller hushållsnära tjänster. Det visar en sammanställning från marknadsplatsen Offerta. Rut-avdragen är dessutom rekordstora. 2019 var siffran nästan 5,7 miljarder kronor. Siffran för Västra Götaland var 786 534 310 kronor.

Rot-avdrag för riket ligger på 9,9 miljarder kronor för 2019. Det är en ökning med 3 procent jämfört med 2018. Badrumsrenovering och elinstallation ligger i topp bland uppdragen.

– Att konsumtionen av både rut- och rot-tjänster ökar i flera delar av landet ser vi som oerhört positivt och möjliggör för sysselsättningstillväxt i hela Sverige. Vi på Offerta fokuserar på att fortsatt hitta fler tjänsteföretag som kan möta konsumenternas efterfrågan. På så vis hoppas vi kunna bidra till ännu högre sysselsättning för Sveriges rut- och rot-bolag, säger Jens Nilsson, vd och grundare av marknadsplatsen Offerta.

Stefan Pettersson

Stefan Pettersson Reporter

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pandemin kan ge Kungsbacka ett ansiktslyft

Jobb & Pengar Förre statsministern Carl Bildt har kallat den för ”en global megakris”. Många är nog böjda att ...

Därför lämnade Pappila

Ishockey Det var ingen dramatik bakom Tony Pappilas beslut att lämna Hanhals Kings. Han fick inte ihop livspusslet helt enkelt. &...

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...
Annons