Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Rybrink och Asperot – bland Elitettans främsta

  När de bästa spelarna i Elitettan under den gångna säsongen skulle koras fanns två tjejer från Kungsbacka med bland nomineringarna. Klara Rybrink var en av tre nominerade i kategorin årets back och Mimmi Asperot fanns med som en av de tre bästa anfallarna.

  Fotboll | 29 December 2020 10:30

  Klara Rybrink siktar på att ta sitt Kalmar upp till Damallsvenskan.

  FOTO: Christian Johansson

  FOTBOLL. De spelar båda två för IFK Kalmar som slutade på en fjärdeplats i Elitettan och har framstående roller i laget. Rybrink som en viktig kugge i försvaret och Asperot som vass målskytt med sina 16 mål i seriespelet. Nu prisades tjejerna för sina fina säsonger.

  – Det var jättekul. Jag visste inte ens om att jag var nominerad först. Det var en kompis som skrev och grattade och sedan såg jag det på sociala medier, säger Klara Rybrink.

  Hur kändes det när du fick reda på det?

  – Jätteroligt! Det är den största bekräftelsen jag fått som spelare och det känns extra speciellt att vara bland de tre främsta när vi som lag bara kom fyra i serien.

  Pumpat in mål

  Utöver Rybrink fanns alltså även Mimmi Asperot med som en av tre nominerade i kategorin årets anfallare. Den före detta KDFF-spelaren kom på en fjärdeplats i skytteligan och stod för nästan en tredjedel av Kalmars målproduktion under säsongen.

  – Mimmi har ju pumpat in mål så det var välförtjänt att hon var nominerad. Det känns kul att vi båda kommer från Kungsbacka och har presterat så bra tillsammans.

  Ni trivs bra i Kalmar verkar det som?

  – Verkligen! Vi har varandra, vilket är väldigt skönt. Och vi har ett bra lag med bra sammanhållning, så jag är väldigt glad att jag tog steget hit.

  Blir kvar – trots Djurgårdens intresse

  Efter hennes fina säsong har Rybrink fått ögonen på sig från klubbar i Damallsvenskan. Bland annat fanns det ett konkret intresse från Djurgården.

  – Dem ryckte lite i mig och jag skulle upp och provträna med dem. Men i och med corona så sköts det hela tiden upp och allt drog ut på tiden. Så till slut tog jag istället beslutet att förlänga med Kalmar över nästa säsong också.

  Lockades du av Djurgården?

  – Dem spelar ju i Damallsvenskan och det är där jag vill vara. Men det blev inte så denna gång och nu siktar jag på att ta klivet upp med Kalmar istället. Vi har ett bra lag, ny tränare och flera bra nyförvärv så jag tror vi kan klara det.

  Varken Rybrink eller Asperot tog hem priset som bäst på sina respektive positioner. Asperot fick se sig slagen av skyttedrottningen Adelisa Grabus från seriesegrande AIK, medan Rybrink fick se kompisen Alice Karlsson, Hammarby ta hem priset som årets back.

  – Hon (Karlsson) har gjort en jättebra säsong och spelar i Hammarby som tog steget upp så det var naturligt. Men nästa säsong är hon ju inte kvar i Elitettan så då ska jag ta hem priset istället, avslutar Rybrink.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Aranäs tog över serieledningen

  Handboll Hallby gav HK Aranäs en gyllene chans att ta över serieledningen. Det tog mindre än tolv minuter för ...

  Hittat en formtopp efter sorgen

  Handboll Sanna Andreasson har inte stått att känna igen under vintern. Det fanns en väldigt enkel förklaring ...

  Avslöjar: Målfarlig anfallare till OBK

  Fotboll Nio mål på sex matcher, ett minst sagt hyfsat facit. Nu är 17-åriga Moa Karlsson klar för ...
  Annons