Annons

Rolfö tvåmålsskytt när Sverige vann

Det blev ytterligare en seger för svenskorna när de ställdes mot Australien. Och denna gången var det Kungsbackatjejen Fridolina Rolfö som var segerdirigent.

Fotboll | 24 Juli 2021 13:10

Fridolina Rolfö gjorde två mål när Sverige besegrade Australien med 4–2 i match två av damernas gruppspel.

FOTO: Arkivfoto Christian Johansson

Matchfakta

Sverige – Australien 4–2 (1–1)
1–0 (20) Fridolina Rolfö, 1–1 (36) Sam Kerr, 1–2 (48) Sam Kerr, 2–2 (52) Lina Hurtig, 3–2 (63) Fridolina Rolfö, 4–2 (81) Stina Blackstenius

Sverige har inlett sin OS-resa på allra bästa sätt. Efter 3–0-segern mot USA under onsdagen så var det med stort favoritskap man gick in i matchen mot Australien.

Och Sverige skulle palla trycket. I den 20:e minuten skulle Sofia Jakobsson hitta in med ett inspel från högerkanten och där fanns ingen mindre än Fridolina Rolfö som kunde göra sitt första mål i detta mästerskapet.

Men Australien kom tillbaka. Med två svaga målvakts- och försvarsinsatser lyckades stjärnan Sam Kerr göra både 1–1 och 1–2. Men svenskorna reste sig igen och Rolfö fick återigen vissa sin klass när hon gjorde 3–2.

Anfallaren tog emot bollen tio meter utanför straffområdet och drev själv fram bollen 5–6 meter för att sedan trycka dit ett fint distansskott som var otagbart för målvakten.

Sverige höll ut och Hedvig Lindahl i Sverigemålet fick revansch på tidigare insatser och räddade en straff och Sverige gjorde också 4–2.

Fridolina Rolfö blev utbytt i matchens slutskede men stod för en mycket imponerande insats och lämnade planen med två gjorda mål.

– Det var skönt att få smälla dit den. Jag gillar att komma i de lägena, nu fick jag mycket yta och tid på mig, säger Fridolina Rolfö till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tycker framför allt att de var aggressiva och vann flest dueller. De gör en bra match och ger absolut en eloge till dem. Men starkt av oss att hämta oss under matchens gång.

Sverige toppar sin grupp på sex poäng. Nästa match spelas på tisdag mot Nya Zeeland.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...

Misstänkt våldtäktsman omhäktas

Blåljus Mannen som misstänks ha våldtagit en tjej i 15-årsåldern i Kungsbackaskogen har nu omhäktats. Mannens ...
Annons