Annons

Resultatmässigt bästa säsongen avslutad

Kungsbacka Judo tog farväl av säsongen förra veckan. En säsong där klubben skördat stora framgångar. Inte minst genom Adam Hallén.

Sport | 16 December 2019 16:10

Adam Hallén, i vit dräkt, har skördat stora framgångar under säsongen. Det har Daniel Stenman också gjort, även om han i bilden är i underläge.

FOTO: Jasmin Frljevic

JUDO. Guld på Staffanstorp Judo games som är den största ungdomstävlingen i landet. Silver på Swedish open för juniorer och ett silver på SM. Adam Hallén, 15, har fortsatt på inslagen väg och skördat stora framgångar på judomattan även under 2019.

Daniel Stenman, 12, är yngst i gruppen och har även han presterat fina resultat. Bland annat tog han brons på Staffanstorp Judo games och ett silver på Göteborg Judo open.

Tränaren Björn Hansson är den som leder den framgångsrika gruppen judoer.

– Det är ett privilegium för man slipper träna dem så mycket, de sköter det mesta själva. Mitt jobb handlar mer om att trötta ut dem än att lära dem judo, säger Hansson.

Bäst i klubben

Inför torsdagens säsongsavslutning samlas klubbens judoka i dojon på andra våningen i Aranäshallen. Frågan om vem som är klubbens främsta slängs ut. Alla fingrar i rummet riktas mot Adam Hallén.

– Det finns nog inga hinder för att han ska kunna komma med i landslaget inom ett eller två år. Han har haft lite problem med sjukdomar under hösten, annars hade han redan varit med i landslagets bevakningstrupp, säger tränaren Björn Hansson.

Ödmjuka mål

Hallén tävlar i åldersklasserna U18 och U21 trots att han är 15 år. Tidigt under säsongen hade han det tufft mot de äldre judoka.

– Man märker att de är äldre, bättre byggda och mycket bättre på judo. Jag känner att det har gått mycket bättre mot slutet, säger Hallén.

Har det varit tufft mentalt med motgångarna under säsongsinledningen?

– Egentligen inte. För jag känner att jag inte borde vinna. Jag är 15 och motståndarna kan vara upp till 20 år. Även om jag förlorade så kunde jag känna att jag gjorde det bra mot dem, säger Hallén.

Hur långt vill du nå?

– Så högt som möjligt. EM är mitt största mål, om det sedan kan bära längre tar vi då.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vissa saker har gått rejält snett

Krönikor Hur veligt och krångligt får det vara? Sverige är ett bra land på många sätt, men ...

Vägarbete på E6

Trafik Under dagen pågår vägarbete på E6 mellan Frillesås och Fjärås. Det innebär stor ...

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...
Annons