Annons

Regionalt pengaregn över länets konstnärer

25 000 kronor rikare. Det kan 15 yrkesverksamma halländska konstnärer bli efter att Region Halland extrautlyst ett antal arbetsstipendier. Inga särskilda krav på motprestation är förknippade med stödet.

Jobb & Pengar | 31 Maj 2021 15:13

Region Halland har utlyst 15 helt nya arbetsstipendier för konstnärer. Stödet ska göra det lättare för länets yrkesverksamma konstnärer att fortsätta bo och verka i Halland.

FOTO: Pixabay

Allt den yrkesverksamma konstnär som får något av extrastipendierna behöver göra, är att koncentrera sig på och utveckla sitt konstnärliga arbete. Någon mer specifik motprestation kräver Region Halland inte.

Pengar som blivit över

Ansökningstiden löper från 27 maj, till 8 juni. Vem som kvalificerar sig för stödet avgörs av en extern jury, som meddelar sitt beslut i slutet av juni.

Potten de nya stipendierna ska tas ifrån, utgörs av pengar som blivit över när olika former av regional verksamhet ställts in eller omplanerats med anledning av pandemin.

Många konstformer

De nya arbetsstipendierna är ett allmänt stöd för konstnärlig yrkesverksamhet. Det ska göra det möjligt för konstnärer att koncentrera sig på och utveckla sitt arbete, så att de i förlängningen ska kunna fortsätta bo och verka i Halland.

Stödet riktar sig till sökande verksamma på alla konstområden: bild, form, dans, teater, musik, litteratur, film, serieteckning, ljudkonst, performance art, kritik, översättning, slöjd, konsthantverk med flera.

”För fritt skapande”

– Stipendierna bidrar till att konstnärer och kulturskapare kan avsätta tid för att fritt skapa konst och kulturhändelser som bidrar till ett rikt och utmanande kulturliv i Halland. Det är viktigt eftersom konst och kultur berikar både våra intellekt och våra sinnen. Den stimulans och de upplevelser som konst och kultur erbjuder bidrar till att förverkliga vår vision om Halland som den bästa livsplatsen, säger Eva Nyhammar, förvaltningschef Kultur och Skola.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stopp för vaccination i Tingberghallen

Vård Den särskilda vaccinationscentral som inrättats i Tingberghallen ska stängas. Region Halland har bestämt sig för ...

Mer klimatsmart mat på skolor och sjukhus

Politik Nu ska måltiderna som serveras i skolor, på sjukhus och vård- och omsorgsboenden bli mer klimatsmarta. Region Halland ...

Ny avdelning ska fånga upp unga med psykisk ohälsa

Nyheter En ny avdelning för barn och unga med psykiska besvär har invigts i Kungsbacka. Tanken är att den ...
Annons