Annons

Publiken välkomnas tillbaka i Halland

De som törstat efter att se fotbollsmatcher i Halland kommer nu att släppas in på idrottsplatserna. Detta efter ett beslut från Folkhälsomyndigheten och ordningsmakten.

Fotboll | 10 Augusti 2020 11:26

Johan Gometz, ordförande Onsala BK. Arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet, och lika så Hallands fotbollförbund, har under våren och tidiga sommaren valt att rekommendera föreningar att inte ha någon publik på sina matcher. Anledningen av att man ansåg att det skulle vara svårt för småklubbar att hantera begränsningen.

Under måndagen valde förbunden att häva den rekommendationen. Från division 1 och neråt, på både herr- och damsidan, får man nu släppa in max 50 personer på matcherna. Med tillägget att detta endast får ske på anläggningar som är inhängda.

Detta innebar att Onsala BK, som skulle ha spelat 1/8-final i DM i kväll mot Unnaryd, kunde öppna portarna på Rydets IP. Men under måndagen eftermiddagen valde motståndaren att lämna walk over.

Hur klubben ska hantera frågan gällande restriktioner på max 50 personer vid dam- och herrlagets kommande hemmamatcher hade styrelsen inte fattat ett beslut kring vid pressläggning för denna tidning.

– Jag har en tanke om att man låter folk sätter upp sig på en lista inför matchen. Jag är övertygad om att vi med klokhet, och utan vakter, kan låta folk tänka själva, säger Johan Gometz.

Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén på Hallands fotbollförbund, berättar att de litar på att föreningarna sköter sig under de nya rekommendationerna.

– Vi tror inte att någon förening missbrukar detta och förstör för fotbollen. Vi förutsätter att de sköter sig precis som de har gjort tidigare, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halländsk bokmässa inställd

Nöje & Kultur För första gången på sju år ställs bokmässan i Halland in. Restriktionerna som följer ...

Indiska stänger på Kungsmässan

Jobb & Pengar När coronan bröt fick butikerna på Kungsmässan möjlighet att begränsa sina öppettider, och en del ...

Trio bakom storsegern

Fotboll Det var inget bländande spel. Men IFK Fjärås hade spets i bägge straffområdena i form ...
Annons