Annons

Prischock på stugor i coronakrisens spår

När coronakrisen gör det omöjligt att resa utomlands blir vi mer intresserade av att semestra på hemmaplan. Nu stiger efterfrågan, och priser, på halländska fritidshus.

Jobb & Pengar | 03 April 2020 07:03

Coronakrisen kan få priserna på halländska fritidshus att rusa – uppåt!

FOTO: arkivfoto

Fritidshusen i Halland är just nu näst dyrast i landet. Bara i Stockholm får du betala mer per kvadratmeter för din sommarstuga.

Det visar en kartläggning som Länsförsäkringar fastighetsförmedling gjort.

Halland näst dyrast

Enligt undersökningen är Stockholms län det län där du får betala allra mest för ditt fritidshus idag. Där räcker en miljon kronor bara till en stuga på 23 kvadratmeter.

Halland, som är tvåa på ”dyrtoppen”, ligger dock inte långt efter. Här får den som i dagsläget köper fritidshus för en miljon en stuga på 27 kvadratmeter. Och priserna ser ut att vara stigande.

”Intresset kommer att öka”

Lägst fritidshuspriser har just nu Kronobergs län. Där räcker en miljon till en semesterbostad på hela 85 kvadratmeter. Näst billigast är fritidshusen i Örebro län, där köparen i dagsläget får ett semesterhus på 57 kvadratmeter för sin miljon.

– De platser där efterfrågan på fritidshus är som störst erbjuder goda möjligheter till bad- och strandliv. Spridningen av coronaviruset, och begränsningarna att resa till andra länder, kommer att öka intresset för att köpa fritidshus i Halland under året, spår Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastigetsförmedling
Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling tror att intresset för halländska fritidshus kommer att öka det kommande året. FOTO: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Här får köparna minst fritidshus för en miljon

  1. Stockholms län, 23 kvm
  2. Hallands län, 27 kvm
  3. Gotlands län, 27 kvm
  4. Västra Götalands län, 31 kvm
  5. Södermanlands län, 36 kvm

Här får köparna mest fritidshus för en miljon

  1. Kronobergs län, 85 kvm
  2. Örebro län, 57 kvm
  3. Jönköpings län, 57 kvm
  4. Västernorrlands län, 54 kvm
  5. Norrbottens län, 52 kvm

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ny på jobbet – möt landshövdingen Brittis Benzler

Nyheter – Det är inte ett uppdrag jag någonsin funderat på att jag skulle kunna få. Det gör man ju ...

Pandemin till trots – bopriserna fortsätter öka

Politik Det pratas om prisfall på bostäder i coronakrisens spår. Men i Kungsbacka fortsätter priserna uppåt.Prisfall ...

Tydligt säljläge för stugägare

Jobb & Pengar Coronakrisen har fått priserna på fritidshus att skjuta i höjden. Reserestriktionerna får många att vilja kö...
Annons