Annons

Premiär för ny bostadsmässa

"Det är ett hyggligt stort arrangemang som ska sätta Kungsbacka på kartan ännu mer."
Nyheter | 17 Maj 2019 13:50

I vår rivs hallen för att ge plats för skola.

FOTO: Norra Halland

Mässan äger rum i Aranäshallen. Arkivbild 

 

I helgen är det premiär för Kungsbackas första bostadsmässa. Ett 50-tal utställare finns på plats i Aranäshallen och förhoppningen är att det kommer många besökare.

– Ja, det är ett hyggligt stort arrangemang som ska sätta Kungsbacka på kartan ännu mer, säger projektledaren Peter Torgersson.

 

Mässan riktar sig till alla som bor i kommunen och även de som har planer på att flytta hit.  Oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt ska det finnas något intressant att ta del av.

– Det är en intressant blandning av utställare med bra lokala företag, säger Peter Torgersson.

Bland annat handlar det om mäklare, heminredning, trädgård, småhustillverkare, färgbutiker och taktvätt. Dessutom hålls seminarier under dagarna.

– Vi har två vassa killar som talar om miljö och klimatångest och ger tips om vad man kan göra i hemmet. Madeleine Hüber pratar om trädgård och en fastighetsbyrå om vad man ska tänka på vid försäljning eller köp av bostad.

 


Peter Torgersson är projektledare för bostadsmässan som arrangeras i mitten av maj. Foto: privat

 

Peter Torgersson ser Kungsbacka som en av Sveriges mest expansiva kommuner och med sin mångåriga erfarenhet av att arrangera mässor såg han behovet av en bostadsmässa.

– Det händer mycket här vilket gör det intressant med denna typen av mässa. Det är många nya bostadsområden, nya industrier, Kungsmässan bygger ut och Hede fashion outlet växer. Det finns ett informationsbehov och eftersom vi har många lokala företag inom till exempel bostäder, bygg, hem, säkerhet ville jag ge dem en marknadsplats.

Om responsen blir god är ambitionen att göra bostadsmässan till ett årligen återkommande arrangemang. För att locka besökare satsar man också på hoppborg för barnen och låga inträdespriser.

– Det kan komma allt från ett par tusen besökare till tiotusen, det beror bland annat på vädret. Men kommer det 3-4000 är jag nöjd, säger Peter Torgersson.

 

 

 

Bostadsmässa i Aranäshallen

Tid: Lördag 18 maj kl 10–18, söndag 19 maj kl 10–17.

Inträde: 100 kronor (85 kronor vid förköp), 70 kronor för pensionärer (50 kronor vid förköp).

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Debatt: Hur kan man tillåta mopedbilar?

Debatt Efter krocken mellan en polisbil och en mopedbil i Stockholm söndag morgon kan man inte undgå att reflektera över ...

Elfel skapar förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken dras just nu med förseningar. Orsaken är ett elfel.Felet, som gav sig till känna klockan 16.56, ...
Annons