POLITIK 2022-11-08 KL. 10:00

Valet lokalt: Han bör bli ny partiledare

Av Ronny Karlsson

Efter elva år som partiledare ska nu Annie Lööf ersättas i Centerpartiet. I Kungsbacka har man sin favorit klar, men valet görs först i februari.

Valet lokalt: Han bör bli ny partiledare
Centern i Kungsbacka, med Fredrik Hansson i spetsen, ser helst att det blir Daniel Bäckström som efterträder Annie Lööf som partiledare. Foto: Pressbilder.

TV-klipp och nyheter

Annie Lööf har under sina år som partiledare blivit en stark profil inom svensk politik, och givetvis blir det en utmaning för den person som ska efterträda henne. Partiets valberedning har nu tagit fram Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok som de tre kandidaterna till ny partiledare.
Centerpartisterna i Kungsbacka ser helst att det blir Daniel Bäckström som tar över rodret.
- Alla tre är duktiga och värdiga kandidater. Men Daniel har mycket erfarenhet och är engagerad i landsbygdsfrågor. Jag tror att han skulle bli en bra partiledare, säger kommunalrådet Fredrik Hansson.
Daniel Bäckström har utöver landsbygdsfrågorna även varit engagerad i försvarsfrågor. Han kommer från Värmland och är i dag gruppledare samt landsbygdspolitisk talesperson för partiet.
De tre kandidaterna ska nu ut på en turné i landet. I februari nästa år är det dags att välja ny partiledare vid en extra stämma.



TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter