POLITIK 2022-10-07 KL. 09:00

Boulwén lämnar uppdrag i Kungsbacka

Av Julia Sandstén Vikberg

Den nyblivna riksdagspolitikern Carita Boulwén slutar som gruppledare för Sverigedemokraterna i Kungsbacka. Det blir Stefan Jägnert som tar över ledarrollen. Boulwén har dock inte bestämt än hur hon ska göra med sin plats i kommunfullmäktige.

Boulwén lämnar uppdrag i Kungsbacka
Carita Boulwén, som nyligen tagit plats i riksdagen, slutar som gruppledare för Sverigedemokraterna i Kungsbacka. Arkivbild: Christina Wagner

TV-klipp och nyheter

Efter valresultatet stod det klart att Carita Boulwén kommer att sitta i riksdagen de kommande fyra åren. I och med riksdagsplatsen lämnar hon nu över sin roll som gruppledare för Sverigedemokraterna i Kungsbacka till Stefan Jägnert.
– Jag har varit väldigt kluven och har haft svårt att lämna politiken i Kungsbacka, där mitt hjärta ligger. Jag kommer inte släppa det helt utan kommer att fortsätta vara involverad, säger Carita Boulwén.
Hon har dock ännu inte bestämt hur hon ska göra med sin plats som ledamot i kommunfullmäktige i Kungsbacka
– Vi har ersättare som kan träda in när jag inte kan vara på plats så jag kan sitta kvar. Vi får se, jag får låta det här smälta och vänta på att alla bitar ska falla på plats och se vad som är bäst för partiet, säger Carita Boulwén.
Boulwén har även suttit som ledamot i regionfullmäktige i Halland och som gruppledare för SD i Halland, men dessa uppdrag kommer hon nu att lämna.

Utskottsplatserna klara
Nyligen blev utskottsplatserna i riksdagen klara och där kommer Boulwén sitta som ersättare i socialutskottet, socialförsäkringsutskottet och kulturutskottet.
– I socialutskottet är jag arbetande ersättare, och deltar i arbetet, i de andra två utskotten är jag ersättare och träder bara in om någon är borta, säger Boulwén.
Det är även klart vilka utskott som Kungsbackas övriga riksdagspolitiker kommer att sitta i. Larry Söder (KD) kommer att vara ledamot i civilutskottet och ersättare i näringsutskottet och EU-nämnden. Helena Storckenfeldt (M) kommer att vara ersättare i näringsutskottet, EU-nämnden och i miljö- och jordbruksutskottet. Jan Riise (MP) kommer att vara ledamot i civilutskottet och ersättare i trafikutskottet och utbildningsutskottet.

Läs mer: Talmansomröstning första punkten i riksdagen
Läs mer: De blir Kungsbackas riksdagsledamöter

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.