Det var runt midnatt natten till annandagen som en kvinna sköts till döds i sitt hem i Kungsbacka.

FOTO: Daniel Blomqvist

Polisen arbetar vidare med att utreda omständigheterna natten till annandagen då en kvinna mördades i sitt hem i Kungsbacka. Det är sedan tidigare känt att den man i 50-årsåldern som sitter häktad för mordet, även hade långtgående planer på att döda ytterligare en person. Denne ska dock ha klarat sig genom att inte vara hemma.

– Ja det stämmer, säger Cecilia Bergsten.

Exakt hur planerna på att döda den andre personen såg ut, samt hur långt i agerandet den misstänkte kommit, är ännu inte helt klart.

– Jag kan säga såhär, att brottet i sig kräver konkreta mått och steg.

Klart är däremot att de tre inblandade kände varandra, samt att den misstänkte mannen och den mördade kvinnan hade någon form av relation.

– Ja, samtliga känner varandra. Men det är för tidigt att berätta mer i detalj. Det återstår förhör. Nu handlar det om oglamoröst polisarbete, säger Cecilia Bergsten.

Fanns det fler vittnen till händelserna vid platsen?

– Det väljer jag att inte kommentera i nuläget.

Sköts till döds

Redan de första uppgifterna som kom in till Norra Halland natten till annandagen handlade om att skottlossning ägt rum och att en person var död. Polisen var dock i det längsta mycket förtegen och varken bekräftade eller dementerade huruvida skjutvapen använts.

Stämmer det att kvinnan sköts?

– Ja, säger Cecilia Bergsten.

Den misstänkte mannen sitter häktad och åtal ska väckas senast den 21 februari. Han har inledningsvis erkänt omständigheterna men nekar till uppsåt.

 

Läs även:

Misstänkt mord i Kungsbacka – kvinna dödad

Kvinnan hade larmat om hot

Planerade ännu ett mord

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.