Annons

Kvinnan hade larmat om hot

Den kvinna som anträffades död i sin bostad i Kungsbacka hade tidigare under kvällen larmat polisen då hon mottagit hot från den misstänkte gärningsmannen.

Nyheter | 26 December 2019 13:40

Natten till annandagen larmade en kvinna polisen efter att hon känt sig hotad. Timmar senare blev kvinnan mördad.

FOTO: Arkivbild / Daniel Blomqvist

Under torsdagen framkom det uppgifter om att kvinnan som natten till annandagen anträffades död, hade larmat polisen om att hon mottagit hot.

– Ja det stämmer. Omkring 21.20 hör kvinnan av sig till polisen och känner sig illa till mods då hon ska ha fått någon form av hot riktat mot sig. En patrull åker hem till henne och har ett samtal, men exakt vad som framkommer under samtalet har jag inte exakta uppgifter om, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Nu har det tillsatts en så kallad särskild utredning för att reda ut om polisen har begått tjänstefel.

– Det är vi skyldiga att göra i sådana här sammanhang. Det blir en särskild utredning som leds av en chefsåklagare, säger Christer Fuxborg.

Förteget om skottlossning

Det var runt midnatt mellan onsdagen och torsdagen som en kvinna anträffades död i sin bostad i Kungsbacka. En man angav senare sig själv till polisen. Mannen är gripen och misstänkt för mord. De båda ska tidigare ha haft en relation.

Det har från tidigt skede funnits uppgifter om att skottlossning ska ha ägt rum, men detta är varken bekräftat eller dementerat av polisen.

– Vi kan inte säga något om det nu heller, men tekniker är nu på plats för att göra en andra undersökning. Vi kommer att gå ut med ett nytt pressmeddelande senare under dagen. Vad som står i det kommer att bero på vad utredningen visar. Vi går inte ut med något förrän vi är 100 procent säkra på vad som har hänt, säger Christer Fuxborg.

Klockan 15.45 meddelade polisen att den tekniska undersökningen fortfarande pågår, och att mer information inte kommer att delges i form av pressmeddelanden under torsdagskvällen. 

Läs mer: Misstänkt mord i Kungsbacka – kvinna dödad 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...

Grov misshandel i Åsa - polisen letar gärningsman

Blåljus En person har förts till sjukhus med ambulans efter en grov misshandel i Åsa. Flera polispatruller letar just nu ...
Annons