Annons

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det blir en sista vända till hösten. Ett glädjebesked för Varla IBK.

Sport | 10 April 2021 18:52

Adam Davidsson fortsätter nästa säsong.

FOTO: Christian Johansson

INNEBANDY. 16 poäng på fyra matcher. Adam Davidsson var stekhet under de få matcher som spelades under 2020/21. Han toppade seriens poängliga när säsongen avbröts. Egentligen skulle det ha varit hans sista år. Men…

– Jag vill göra en riktig sista säsong.

 

Ett minst sagt glatt besked för Varla IBK: Tränaren Peter Jacobsson vet vad han får av 30-åringen.

– Han är en karaktärsspelare, det var otroligt viktigt att få med honom.

Hur bra är han?
– Han är grym. Han är en av de bästa i serien. Det finns många bra spelare men det gäller att sätta dit lägena också och det gör han, säger Varlatränaren som hela tiden känt att en fortsättning var nära.

 

Adam Davidsson med Bräckans IBK som moderklubb och spelar i svartlila sedan säsongen 2013/14. Sedan dess har han vräkt in poäng varje år, men snittat fyra per match har forwarden inte gjort tidigare.

Har du varit bättre än du var den här säsongen?
– Jag vet inte. Kanske för några år sedan när jag var piggare i benen men samtidigt har rutinen kommit ikapp nu, säger Adam Davidsson som menar att de ska tillhöra toppen även nästa år. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skadan som orsakar oro

Fotboll När ställningen var 1–1 i den första halvleken blev Lindomes lagkapten Hannes Nordström liggandes på planen med ...

Delad pott i heta derbyt

Fotboll Ett intensivt derby utspelade sig på Lindevi under fredagskvällen då Lindome Gif tog emot Utsikten från Göteborg. ...

Talangens första A-lagsmål var förgäves

Fotboll Den egenfostrade 16-årige talangen Teo Hedén gjorde sitt första A-lagsmål. När han lämnade planen ...
Annons