Annons

Patient dog efter sen operation

När patienten kom in med smärtor i magen fördröjdes operationen eftersom dokumentationen brast. Patienten dog och nu anmäler Hallands sjukhus händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Nyheter | 15 September 2020 13:22

Händelsen gäller en patient som tidigare har opererats i magen och kom till sjukhuset i Varberg på grund av smärtor i magen. Undersökningar gjordes, men ingen tydlig orsak till smärtan kunde hittas.

Patienten blev allt sämre och när man beslutade att genomföra en akut operation upptäcktes komplikationer. Patienten var då i mycket dåligt tillstånd och avled på intensivvårdsavdelningen efter operationen.

– Otillräcklig dokumentation har försvårat möjligheten för berörda läkare att följa utvecklingen i patientens försämring och därigenom fatta ett tidigare beslut om operation, säger Helena Gladh, chefläkare Hallands sjukhus i en kommentar till anmälan.

Patienten vårdades vid Hallands sjukhus Varberg. Med hänsyn till patientsekretessen kommenteras inte uppgifter om patienten ytterligare.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: S-gruppens kritik bekräftas av IVO

Debatt Socialdemokraterna i nämnden för Individ- och familjeomsorg har under året återkommande ställt frågor i nämnden ...

Läkare blir av med legitimation

Nyheter Flera gånger hade läkaren kommit till apoteket med tvivelaktiga recept. Vid senaste tillfället utan att själv ...

Arbetade utan giltig delegering på omsorgsboende

Vård Vården av en patient på ett vård och omsorgsboende i kommunen har anmälts till Inspektionen för ...
Annons