Annons

Patient dog efter sen operation

När patienten kom in med smärtor i magen fördröjdes operationen eftersom dokumentationen brast. Patienten dog och nu anmäler Hallands sjukhus händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Nyheter | 15 September 2020 13:22

Bilden är en arkivbild.

FOTO: Pixabay

Händelsen gäller en patient som tidigare har opererats i magen och kom till sjukhuset i Varberg på grund av smärtor i magen. Undersökningar gjordes, men ingen tydlig orsak till smärtan kunde hittas.

Patienten blev allt sämre och när man beslutade att genomföra en akut operation upptäcktes komplikationer. Patienten var då i mycket dåligt tillstånd och avled på intensivvårdsavdelningen efter operationen.

– Otillräcklig dokumentation har försvårat möjligheten för berörda läkare att följa utvecklingen i patientens försämring och därigenom fatta ett tidigare beslut om operation, säger Helena Gladh, chefläkare Hallands sjukhus i en kommentar till anmälan.

Patienten vårdades vid Hallands sjukhus Varberg. Med hänsyn till patientsekretessen kommenteras inte uppgifter om patienten ytterligare.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Knäckte mans näsa – får samhällstjänst

Kungsbacka Mannen från Kungsbacka och hans flickvän skulle åka och köpa mat på McDonalds. Där hamnade de ...

Dåligt stöd anmäls till IVO

Jobb & Pengar I snart tio år har Kungsbacka misslyckats med att se till att en person med funktionsvariationer får en meningsfull ...

Lex Sarah-anmäler efter död i rökbrand

Vård Kommunen har Lex Sarah-anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, efter händelsen då ...
Annons