Annons

Påskmusikal i ny form

Årets påskvandring i Vallda församling ställs in på grund av pandemin. Istället gör personalen en digital musikal där de själva medverkar.

Nöje & Kultur | 26 Mars 2021 10:55

Repetitionerna pågår för fullt.

FOTO: Lena Andersson

Medverkande

Karl-Oscar Löfgren, församlingspedagog - Jesus
Caroline Wessmark, - lärjungen Petrus
Kim Kehlmeier, musikpedagog - musik
Cecilia Ring, pedagog - soldat, Maria och överstepräst och ansvarig för rekvisita och kostym
Birgitta Henriksson, pedagog - soldat, Maria från Magdala och överstepräst
Michaela Sjöberg pedagog -  Tomas tvivlaren
Jonatan Lampa fritidspedagog - Pontius Pilatus
Jan Haugen - Barabbas
Ulla Jacobsson diakon - lärjunge
Filip Vidal Andersson - film
Rebecka Palmgren Ashour, kantor – lärjungen Judas

För första gången någonsin kommer Vallda församling att få en påskmusikal. Idén kommer från Kullavikskyrkan som haft musikaler under påsken i flera år.

– Det har varit en inspiration för oss, säger Karl-Oskar Löfgren, församlingspedagog i Vallda församling och en av de ansvariga för musikalen.

De flesta sångerna i musikalen är egenkomponerade utifrån befintliga sånger av Kim Kehlmeier, musikpedagog i Vallda kyrka. Han har bland annat skrivit tre originallåtar som heter: ”De tog honom med sig”, ”Jag är så glad” och ”Hosianna”.

Manus, dans, musik

De sånger som inte är egenproducerade är ”Aldrig ska jag sluta älska dig” av Jonas Gardell och en sång som kommer från Kullavikskyrkan.

Repetitionerna pågår nu för fullt i Vallda kyrka. Under tre veckor har personalen skrivit manus och övat både på skådespeleriet, sången och dansen. Även dansen har de skapat själva.

Norra Hallands reporter blir imponerad av den scen hon bjuds in till. Scenen känns autentisk både i scenframträdande och kostym och är vacker och intressant att både se och lyssna på. Musikalen utgår från Bibelns berättelser om passionsberättelsen.

– Vi filmar genom ett förstahandsperspektiv, vilket betyder kameran hålls på ett stativ så att tittaren själv ska känna att den själv är med i historien, säger Karl-Oskar Löfgren.

Till skolor

Caroline Wessmark, som spelar lärjungen Petrus, kommer att redigera filmen och förhoppningen är att allt ska vara klart måndagen den 29 mars.

Då kommer musikalen att läggas ut på församlingens hemsida, Youtube och Facebook. Musikalen kommer också att skickas ut till skolor i närområdet från och med årskurs två.

Ställer om

På frågan om påskmusikalen kan komma att bli en ny tradition i Vallda kyrka svarar Karl-Oskar Löfgren:

– Om det faller väl ut kommer det kanske att bli en musikal vartannat år då det inte är påskvandring. Vi har inte offentliggjort det här ännu, utan Norra Hallands läsare kommer att bli först med nyheten. Det ska bli spännande att se vad de tycker. Jag hoppas de tycker det är kul att vi inte ställer in, utan att vi ställer om.

Läs fler nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bröt upp vattenspärr åtta gånger

Blåljus När familjen i Vallda inte betalade sin räkning stängde kommunen av vattnet i augusti förra året. ...

Protest mot glassförsäljning

Skola Ska det verkligen få ske glassförsäljning intill skolan? Det undrar en förälder i Vallda sedan Hemglass ...

Annandag påsk i Idala

Familj Ögonblicksbild. Norra Halland besökte i dag Slätthall Limousin & Lamm i Idala, öster om Frillesås. Där ...
Annons