Annons

Padel i världsklass på Hede Padel Center

I bakgrunden av sommarvärmen och semester har det spelats stor padelturnering i Hede Padel Center i Kungsbacka. Världsspelare från Spanien, Mexiko och Argentina har tävlat när APT Padel Tour varit på plats.

Sport | 21 Juli 2021 18:09

Thomas Johansson är general manager för ATP Padel tour som utspelar sig i Kungsbacka.

FOTO: Carl Schöndell

PADEL. Det fortsätter arrangeras imponerande evenemang i Hede Padel Center. I vintras hade man till exempel en invitational turnering som lockade storspelare. Och i detta nu pågår en tre veckors lång tour med flera tävlingar med världsspelare från hela världen. Just nu spelas Kungsbacka Open II.

Det är tennislegendaren Thomas Johansson som numera är General Manager för ATP padel tour som valt att hålla tävlingarna i Kungsbacka.

– Jag ville ha en fin inomhusanläggning som jag ville ta våra killar till. Jag tycker Hede Padel Center är den finaste anläggningen som jag har sett i Sverige. Och gänget här är fantastiska och får spelarna att känna sig som hemma. Det var en avgörande faktor.

Hallen är hyllad av i princip alla som har besökt den. Men det är inte bara storleken och professionaliteten av anläggningen som Thomas Johansson är imponerad över.

– Bernt, Niklas och Fredrik (grundarna) är fantastiska människor som inte ser några problem, de ser bara lösningar hela tiden, säger Johansson.
Tror du ni kommer tillbaka hit?
– Jag hoppas det. Vi ska ha en diskussion efter evenemanget och se. Nu är vi väldigt begränsade med publik. Jag tror att man skulle kunna få in väldigt mycket publik här i en normal värld.

Och det är också en ny turnering som alla kanske inte är lika välmedvetna om att den finns. Johansson menar att många känner till World Padel Tour men inte APT Padel Tour. Och att touren likt padel i allmänhet kommer växa i framtiden.

–  Jag tror att sporten är här för att stanna och att den kommer växa enormt. Det finns ett intresse från så många länder, inte bara Sverige, Argentina och Spanien utan även i Afrika så händer det saker.
Varför är det så populärt?
– I mina ögon är padel en väldigt social sport som är betydligt lättare att snappa upp än tennis. Eftersom det är mindre rack, mindre bana, man spelar dubbel, du har väggar som hjälper dig och om bollen går förbi dig är den inte död. Jag brukar säga att man behöver spela tennis i två år för att komma upp i en hyfsad nivå, i padel räcker det med två månader.

I den tredje tävlingen som spelas i detta nu handlar det mest om utländska spelare som är på plats för att utmana om segern. Men det har gått bra för ett svenskt lag, som består av Christoffer Persson och Filip Svensson från Skåne. I sextondelsfinalen slog de fransmännen Jérome Inzerillo och Jeremy Scatena, två spelare som har spelat EM. Men det blev jämnare än hur det såg ut från början. Svenskarna ledde med 6–1, 5–1, men fransmännen kom ikapp.

– Vi hade dubbelbreak där och bra flow. Men det är alltid svårt att stänga matcher, säger Svensson.

– Vi blev kanske lite nervösa och de höjer sig ett litet steg, säger Persson.

Men de höll ut och kunde till slut vinna, trots psykningar från motståndarna.

– Jag tycker ändå vi vågade och hade en smash på första matchbollen som kunde gått in men vi visar styrka som kom tillbaka, säger Svensson.

Persson och Svensson reser runt i Sverige och spelar mest för att det är kul. Men har hunnit med att testa på flera hallar, och även dem hyllar Hede.

– Jag tycker det är fantastiskt och det känns väldigt proffsigt när man kommer hit, säger Persson.

Svensson håller med.
– Hallen är grym, det är en av de finare anläggningarna vi har i Sverige.

I åttondelsfinalen väntar svårare motstånd då man ställs mot två argentinare som vann del ett av Kungsbacka open.

– De är bra mycket bättre än oss. Vi ska försöka skaka dem så mycket vi kan, säger Svensson med ett leende.

På torsdagskvällen drar även damernas turnering igång och då är det flera lokala namn som tävlar. Moa Salmi och Alva Lagerqvist. Sofia Brolin. Petra Lundberg och Lisa Jäderholm. Och så tävlar även Ariadna Santana som är en del av Hede Padel Center.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons