Annons

P-platsen vid Hanhals holme ska bli som förr

Arbetet med att återställa parkeringsplatsen vid Hanhals holme är i gång.

– Ja, kommunen verkställer länsstyrelsens beslut, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef Kultur och fritid.

Nyheter | 14 Maj 2021 18:00

Återställning pågår. Stora mängder grus bildar en vall ner mot stranden vid Hanhals holme.

FOTO: privat

En mur av grus på parkeringen bildar en vall ner mot stranden vid Hanhals holme. Oroliga läsare har hört av sig och undrar vad som händer. Det är den olovliga parkeringen som ska bort.

– Grävskopan skrapar av gruslagret och det blir stora högar. De ska hämtas bort och det ska inte byggas någon vall, säger Ulrika Granfors.

Olovlig parkering

Det var våren 2017 som kommunen i samarbete med byalaget anlade en parkeringsplats vid Hanhals holme och breddade tillfartsvägen. Men p-platsen och breddningen gjordes större än vad dispensen medgav. Länsstyrelsen tillät en p-plats på 675 kvadratmeter medan den som byggts var 2 500 kvadratmeter. Beslutet blev att parkeringsplatsen måste återställas.

– Den kommer vara så liten som förr och det är meningen att naturen ska återta den andra ytan, säger Ulrika Gransfors.

Blir trångt

Arbetet ska vara klart innan badsäsongen men frågan är hur badgästerna ska kunna samsas om utrymmet. Det har under många år varit kamp om p-platserna vid den stadsnära badplatsen. Och nu när den betydligt rymligare parkeringen måste bort lär det bli kamp om platserna igen.

– Det kommer bli trångt och vi vill uppmana till att ta alternativa färdsätt. Kommunen håller på och letar parkering på annat ställe, det gäller bara att hitta en markägare som vill upplåta sin mark, säger Ulrika Gransfors.

Läs också:

Hanhals holme rensad 

P-platsen vid Hanhals holme kvar 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Att ta en tur i naturen är poppis i pandemin

Miljö och natur Att gå på tur i naturen har blivit poppis under pandemin. Besöksrekorden har haglat tätt i Kungsbackas naturreservat. ...

Badvattnet mäts automatiskt

Nyheter I sommar kommer badvattentemperaturen på kommunens populäraste badplatser att mätas med hjälp av sensorer som är placerade ...

Vård- och omsorgschef lämnar sin tjänst

Vård Det blir chefsbyte på förvaltningen för Vård och omsorg. Förvaltningschef Lillemor Berglund har sagt upp sig. ...
Annons