Henrik Persson och hans Hanhals Kings hade det tufft hemma mot Kallinge-Ronneby.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Hanhals Kings-Kallinge/Ronneby 1–7 (1–2, 0–2, 0–3)

Hanhals Kings kunde inte bygga vidare på segern senast. Istället blev det en ny storförlust för krislaget.

– Det blev tufft när de fick in några puckar, säger Henrik Persson.

ISHOCKEY. Hanhals Kings lyckades knipa säsongens tredje seger i den förra omgången. Men någon segertrend startades inte. Istället blev det förlust med 1–7 inför 1384 åskådare i Kungsbacka ishall.

– Vi spelade med bra energi en period i första. Sedan faller vi ur ramen och tappar spelet. De fick komma igenom enkelt och ser man till skottstatistiken var det jämnt. Men de hade många fler klara målchanser, säger Henrik Persson.

Forwarden gjorde nu sin tredje match efter utlåningen till Karlskrona i hockeyallsvenskan. Där blev det tre matcher. Det blev en seger, en övertidsförlust och en förlust efter straffläggning.

Hur är det att vara tillbaka i Hanhals?

– Det är klart att det är olika att vara i en grupp som vinner jämfört med en som förlorar. På något sätt måste man hitta de positiva sakerna och jobba med dem. Sedan gäller det att pumpa in energi och tro på det vi gör, säger Henrik Persson.

Sett till resultatraden den här säsongen, tror ni på det ni gör?

– Ja, absolut. Det är inget snack, det är klart att vi tror på det. Vi vet att vi är bra när vi spelar bra. Det gäller att vi hittar den jämna nivån hela tiden.

Läs fler ishockeynyheter här.