Annons

Onsalaseglaren efter OS-beskedet: "Väldigt tråkigt"

Flera stora idrottsevenemang har stoppats eller flyttats. Nu står det klart att även OS i Tokyo flyttas till 2021.

– Vi har full respekt för deras beslut, säger Onsalaseglaren Fredrik Bergström.

Sport | 24 Mars 2020 14:55

Onsalaseglaren Fredrik Bergström och Anton Dahlberg skulle tampas om en OS-medalj i sommar. Arkivbild

FOTO: Pedro Martinez

I dag kom Internationella olympiska kommitteen och Japans regering överens om att flytta OS till ett datum efter 2020 men senast sommaren nästa år. Flera nationer hotade med att bojkotta spelen om mästerskapet inte flyttades fram på grund av den globala spridningen av coronaviruset.

Det innebär att Onsalaseglaren Fredrik Bergström och hans teamkamrat Anton Dahlberg får lägga om planeringen. De hade ställt in siktet på att ta ett OS-guld i sommar.

– Det är väldigt tråkigt, vi hade verkligen sett fram emot OS och jobbat mot just OS i Tokyo i många år. Vi hade målsättningen att segla ett OS om några månader och ta en medalj, säger Bergström.

Han fortsätter:

– De senaste veckorna har varit svåra för oss vanliga människor att förstå. Och vi har full respekt för IOK:s beslut. För det är verkligen en extraordinär situation, säger Bergström.

Bergström befinner sig just nu i Skåne och ägnar sig åt träning. Planen var att de skulle gå in i sin mest tävlingstäta period för året nu. Förra veckan skulle han och Dahlberg tampats om VM-medaljer. Men även det mästerskapet ställdes in med kort varsel. Likaså de andra tävlingarna paret skulle ställa upp i.

– Det var bara att packa ihop grejorna och sätta sig i bilen. Nu behöver vi sätta oss ner i vårt team och med förbundet för att prata om vår framtid och hur vi jobbar framåt, säger Bergström.

I nuläget är det oklart huruvida det de behåller sin plats i OS-truppen till nästa år, eller om den svenska olympiska kommitteen väljer att ha nya uttagningar.

– Vi har inte hört någonting alls kring det. Det kan ju vara så att vi blir av med OS-biljetten. Men som sagt, vi behöver sätta oss ner och jobba fram en ny plan. Blir det nya OS-kval både nationellt och internationellt så behöver vi såklart förhålla oss till det, säger Bergström.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Facket om hemtjänsten: ”Ska kännas tryggt på jobbet”

Nyheter Det finns en viss oro bland medlemmarna i Kommunal enligt vad förbundet erfar. – Vi tycker att det åtminstone borde ...

Smitta inom hemtjänsten i Kungsbacka

Nyheter Flera fall av coronasmitta har nu konstaterats bland vårdtagare inom hemtjänsten. – Vissa befinner sig redan på sjukhus, sä...

Nya direktiv för kommunpersonal: "Jobba hemma"

Nyheter Efter att Folkhälsomyndigheten kommit med nya allmänna råd uppmanar kommunen nu anställda att i större ...
Annons