Annons

Onsalaspelare klar för allsvensk klubb

Han har varit en av lagets främsta spelare under de senaste åren. Nu tar Onsala BK-talangen Victor Karlsson klivet från moderklubben, hela vägen till Allsvenskan och Varbergs Bois.

Fotboll | 11 Januari 2021 15:55

Talangen från Onsala tar ett stort kliv i sin fotbollskarriär.

FOTO: Varbergs Bois

FOTBOLL. Victor Karlsson har spelat i Onsala hela sitt liv och fick redan som 15-åring chansen att träna och spela med seniortruppen. Det är därför med blandade känslor som klubben nu släpper iväg sin guldklimp.

– Det är alltid roligt när en klubb av vår dignitet får iväg spelare till finrummet. Så vi är glada för Victors och klubbens skull. Samtidigt är det givetvis tråkigt att tappa en av sina egna. Victor har alltid varit i Onsala och vi har vuxit tillsammans, säger Onsalas sportchef Roger Löfman.

Vad tror du om Victors chanser att slå sig in hos Bois?

– Det är ett stort steg han har tagit, från division två till Allsvenskan. Men han är så pass ambitiös att han kan slå sig in i laget redan under 2021.

Hur har diskussionerna med Bois sett ut?

– Det har varit en smidig övergång och vi är nöjda med den överenskommelse vi har nåt och den ersättning vi fått.

Kan bli utlånad direkt

Karlssons kontrakt med sin nya klubb sträcker sig över tre år. Mittfältaren är exalterad när han kommenterar sin flytt.

– Det känns spännande men framförallt jättekul att få bli en del av Bois. Jag följde laget både under tiden i Superettan och så klart även den gångna säsongen i Allsvenskan. Att nu få tillhöra det laget känns mäktigt, säger han till klubbens hemsida.

Karlssons nya tränare, Joakim Persson är belåten med vad han fått in till sitt lagbygge, men hintar samtidigt om att en utlåning kan bli aktuell.

– Victor Karlsson är en spelare med fin vänsterfot som också besitter en bra spelförståelse. Han har även skaffat sig ett par års erfarenhet av seniorfotboll i Onsala, det skall bli spännande att se om han kan ta steget direkt eller så är alternativet att ta ett mellansteg i Tvååker, säger Persson till Bois hemsida.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plockar in spelare med allsvenska meriter

Fotboll Lindome GIF har gjort klart med två nya spelare. Man har bland annat plockat in Johan Lassagård från ...

Fortsatt serieledning efter stark comeback

Handboll Efter en svag inledning lyckades HK Aranäs vända tillbaka och knipa en poäng i söndagens luriga ...

Jeremejeff är hemma för att vinna guld

Fotboll Efter ett utlandsäventyr som tagit honom till tyska Dynamo Dresden och nederländska FC Twente, är Alexander Jeremejeff nu ...
Annons