Annons

Onsala spelar hem storvinst mot Eslöv

Efter en knackig första halvlek vände Onsala upp- och ned på spelet i den andra. Bortalaget Eslöv fick åka tillbaka hem med en förlust på sex mål.
– Det är fruktansvärt roligt att vi gör en så pass stark vändning, säger ytterbacken Adam Phillips.
Fotboll | 19 April 2019 20:30

Efter en knackig första halvlek vände Onsala upp- och ned på spelet i den andra. Bortalaget Eslöv fick åka tillbaka hem med en förlust på sex mål.
– Det är fruktansvärt roligt att vi gör en så pass stark vändning, säger ytterbacken Adam Phillips.

FOTBOLL: DIVISION 2
Onsala BK – Eslövs BK 8 – 2

Adam Phillips jobbade sig upp från backlinjen och var med i många av Onsalas anfall.
– Det är alltid kul att göra mål också – två mål – som högerback. Jag är ju väldigt offensiv av mig, säger han.

Men han tycker att det var kämpigt i början.
– Det känns tufft när vi ligger under med 2–0.

När Eslövs Victor Nilsson skjuter bollen på insidan av ribban och den studsar in nätet med starkt tryck är det som att luften går ur Onsala-supportrarna som samlats i solen.
– Men sen så gör vi ett mål ganska snart och får energi igen. Då lyfter vi oss, lyfter allting egentligen, säger Adam Philllips.

Tränaren Christoffer Gustafsson tror att det första målet var avgörande för vändningen.
– Det är viktigt att vi får in 2–1 ganska så fort där så att vi känner att vi faktiskt kan göra mål, och får självförtroende. Sen var det bara att samla energi och köra på.

Han påpekar att motståndarlagets försvar var svårspelat.
– Efter första målet skapar de en defensiv matchplan och är väldigt disciplinerad utifrån den. Det är svårt oavsett motstånd att ta sig igenom en sexbackslinje som det blev, det krävs väldigt mycket skicklighet i samarbetet för att luckra upp det. Och så kommer två noll och då blir vi väldigt frustrerade och… ja vrider man tillbaka klockan så hade man ju kanske inte tänkt att det skulle sluta så här.

Men motståndarna tappade gnistan efter Onsalas snabba ledningsmål i andra halvlek.
– Och då blir det ju snarare en matchplan som de kanske inte har tränat på med mer ytor. Det är en komplimang till oss tycker jag – att våra motståndare hittills väljer att ta sig hemåt – det tyder ju på att vi gör någonting bra, säger Christoffer Gustafsson.

Under matchen bjöd Onsala på alla möjliga typer av uppvisningar som ledde till mål; halvbicicletas, tunnlar och tre-mot-en-spel enligt konstens alla regler. Laget spelade vidare snabbt och jobbade mycket med volley- och direktpassar. De blev en målmaskin som hade kunnat tuffa på i all evighet.
– Vi kommer in med energi från våra två mål i slutet av första halvlek, så då fortsätter vi att pumpa. Vi kör bara och så gör vi  3–2, 4–2… och sen så bara rinner det iväg…, säger Adam Phillips.

Matchfakta
Onsala BK – Eslövs BK 8 – 2 (2–2)
0–1 (4), 0–2 (24), 1–2 (26) Adam Phillips, 2–2 (35) Gustav Lundgren, 3–2 (46) Victor Karlsson, 4–2 (53) Adam Phillips, 5­–2 (61) Oliver Nåfors, 6–2 (81) Sebastian Heaver, 7–2 (90) Victor Andersson, 8–2 (93)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Droger för miljoner borta från gatan

Blåljus Med sammanlagda fängelsestraff på över 15 år och narkotika för miljoner borta från gatorna, har Kungsbackapolisen haft ett ...

Hon skapade sitt eget Göteborgsvarv

Sport Carolina Andersson skulle springa sitt första Göteborgsvarv i år. Men efter att loppet ställdes in tog hon ...
Annons