NYHETER 2021-12-03 KL. 11:45

"Viktigt att staten tar sitt ansvar"

Av Christina Forlin

En besvikelse. Så säger det centerpartistiska kommunalrådet Fredrik Hansson om Trafikverkets fördröjda satsningar i Kungsbacka.


Trist att inte Kungsbacka nämns i Trafikverkets planförslag tycker kommunalrådet Fredrik Hansson (C). Arkivfoto: Daniel Blomqvist

TV-klipp och nyheter

Trafikverkets planförslag ska visserligen nu ut på remiss och förväntas inte att klubbas av regeringen förrän under våren 2022, men sannolikheten att det ska ändras bedömer Fredrik Hansson som liten.
– Det väldigt tråkigt att inte Kungsbacka kommun nämns. Att inte veta när och hur en ombyggnad av stationen kommer att bli påverkar förstås vårt planarbete med Sydöstra centrum – kvarteren som ska byggas söder och öster om polishuset längs järnvägen bort mot Syréngatan.
Området, som ska bli en blandad stadsdel med uppåt 1 300 bostäder, arbetsplatser, äldreboenden och grönområden, ska byggas i etapper och är tänkt att vara klar inom 15 år.
– Vi får analysera läget, men det är jobbigt att inte veta, säger han.
– Som kommun har vi ett ansvar för bostadsförsörjningen, och för att vi ska kunna fortsätta att bygga är det viktigt att staten tar sitt ansvar och matchar upp med satsningar.
Fredrik Hansson anser att det gäller både järnväg och vägar.
– Vi ser att moten vid E6:an inte sväljer all trafik vid vissa tidpunkter exempelvis. Och när Varbergstunneln är klar liksom Västlänken i norr, då kommer järnvägen i Kungsbacka bli en flaskhals.
– Det ser inte så ljust ut just nu, konstaterar han.

Läs mer: Region Halland: "Miljömålen kommer inte nås"
Läs mer: "Alarmerande att det planeras fler investeringar på Västkustbanan"
Läs mer: Stor tågsatsning - men inget sker i Kungsbacka



Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter