NYHETER 2024-06-24 KL. 17:00

Ungdomar ska samla in åsikter från invånare

Av Anton Lorentzson

Kungsbacka kommuns invånare har åsikter, som nu ska samlas in. Elva ungdomar ska agera kommunutvecklare och prata med invånarna kring några på förhand utvalda kommunala utvecklingsprojekt.

Ungdomar ska samla in åsikter från invånare
Elva ungdomar ska agera kommunutvecklare under en period. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Var tredje år genomförs den så kallade Luppen i Kungsbackas högstadie- och gymnasieskolor. Luppen står för Lokal uppföljning av ungdomspolitiken och är en enkät där ungdomarna får möjlighet att förmedla bilden av sin livssituation. Den senaste undersökningen gjordes förra året.

– Barn och ungas perspektiv behövs i kommunala beslutsprocesser. Även om underlag såsom Luppen ger en viss förståelse finns också behov av kvalitativ fördjupning i form av dialog med unga kring deras syn på olika samhällsfrågor, säger Jacob Leuchovius, utvecklare på Kultur & Fritid, i ett pressmeddelande.

Därför ska nu elva ungdomar agera kommunutvecklare. Uppdraget är att arbeta med invånardialog och sträcker sig från den 17 juni till den 5 juli.

– Syftet med det här är att låta unga personer bidra med sin kunskap och sina perspektiv kring vilka tankar, idéer samt åsikter kommunens invånare har om de olika samhällsutmaningar som Kungsbacka står inför, säger Jacob Leuchovius.

De elva ungdomarna kommer att arbeta med sex prioriterade frågor. Bland annat om vad unga tänker om sin framtid och hur gymnasieskolorna i Kungsbacka ska locka fler elever.

– Vi vill få kunskap om hur vi på bästa sätt ska marknadsföra våra gymnasieskolor på sociala medier för att locka blivande gymnasieelever. Kommunutvecklarna gör en marknadsanalys av profilering och tar fram rekommendationer angående marknadsföring, säger Jacob Leuchovius i pressmeddelandet.

Resultatet av arbete kommer att sammanställas i en rapport under hösten.TV-klipp och nyheter

Föraren delges misstanke om brott efter dödsolyckan
NYHETER 2024-07-12 KL. 07:00
Premium

Föraren delges misstanke om brott efter dödsolyckan

Utredarnas bild av den tragiska kvällen klarnar

Kommunen krävs på miljonbelopp – överklagar länsstyrelsens beslut
NYHETER 2024-07-11 KL. 15:00
Premium

Kommunen krävs på miljonbelopp – överklagar länsstyrelsens beslut

"Kungsbacka orsakade sårbarhet för Sveriges säkerhet"

Kort gräs i innerstaden – längre en bit ut
MILJÖ 2024-07-10 KL. 12:30
Premium

Kort gräs i innerstaden – längre en bit ut

Nu ska grönytor i staden delas in skötselklasser

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-07-12 KL. 14:00
Backade på kvinna – åtalas
Premium | SPORT 2024-07-11 KL. 18:09
Fullt ös när basketen tar över torget

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.