NYHETER 2022-11-16 KL. 17:00

Snart dags för tomteparad och invigning av julen

Av Christina Forlin

Tomten i häst och vagn, fackeltåg och körsång. Efter uppehåll under flera år är det snart dags för tomteparad från Kungsbacka torg till Kungsmässan.

Snart dags för tomteparad och invigning av julen
Snart blir det invigning av julen på Kungsmässan med tomten och körsångare. Arkivfoto: pressbild

TV-klipp och nyheter

Den 2 december är det invigning av julen på Kungsmässan, och återigen efter några års uppehåll kan en tomteparad gå från Kungsbacka torg till Kungsmässan
– Vi är så glada att kunna göra julinvigningen och satsar stort i år, säger Jessica Wikestam, marknads- och kommunikationschef på Aranäs fastigheter.
– Det ska bli så mysigt som möjligt, och temat är den goda julen.

Körsång och facklor
Varlaskolan inleder med körsång på Kungsbacka torg klockan 17, tomten kommer dit med häst och vagn strax efter och färdas sedan mot Kungsmässan genom stadsdelen Valand tillsammans med ett fackeltåg.
Samtidigt på Kungsmässan värmer Julgranskören upp publiken med julsånger från 17.30 och det serveras glögg och pepparkakor.
Väl framme håller tomten tal, inviger julen med pompa och ståt för att sedan inta tronen inne på Kungsmässan och ta emot barnens önskelistor.
– Vid 18.30 är det sedan premiär för musiken i julkulan, säger Jessica Wikestam som ser mycket fram emot och laddar inför kvällen.
Det var senast 2018 som tomten kunde anlända till köpcentrumet med häst och vagn. De två senaste åren ställde pandemi till det. 2019 pågick en stor ombyggnad på Kungsmässan, och tomten fick klättra ner från taket.
TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.