Konfetti snurrade runt i luften, flaskor poppades och studentmössor flög när elever från Elof Lindälv-gymnasiet och Sveriges Ridgymnasium tog studenten under torsdagen.
Skolgården var full med anhöriga som ivrigt väntade på att få se studenterna springa ut. Bland dem fanns Mia Rostén som ville se sin lillebror Marcus ta studenten.
– Man blir lite nostalgisk, jag har själv tagit studenten här.
– Ja, nu är man förväntansfull och jag hoppas att det blir en glad dag, säger mamma Lena Rostén.
Det är inte bara anhöriga som var spända. Vid kanten av skolgården står fem tjejer i vita klänningar och gör sig redo inför utspringet.
– Jag gick upp klockan 04.30 för att göra mig i ordning för champagnefrukosten. Nu är jag mest taggad på att åka flak. Fast utspringet ska också bli roligt. Jag hoppas bara att man inte trillar och står på näsan, säger Emilia Lindborg.
– Det kommer garanterat hända mig, säger Tilde Ahlstedt.
Innan det är dags för utspringet intog gymnasiechef Cindia Escalante Mattsson scenen.
– Solen skiner verkligen idag, men det är ingenting jämfört med de 500 solstrålarna vi har här inne. Jag vill bara passa på att säga ett stort grattis till alla.
Sen drog musiken igång och sprudlande glada elever intog scenen dansande och ropandes för att fira gymnasietidens slut.
Här ovan kan du se alla bilderna och en till film från firandet.
Se också: Filmen när de första eleverna firade sin student.
Vilken fest när studenterna släpper loss på lastbilsflaken!
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.