NYHETER 2022-10-24 KL. 07:00

Schölander kan få toppuppdrag i regionen

Av Anton Lorentzson

Liberalerna i Halland har gjort sina nomineringar till nämnder och styrelser i regionen. Hanna Schölander, 43, från Åsa nomineras till ny ordförande i Region Hallands nämnd för Kultur och Skola.

Schölander kan få toppuppdrag i regionen
Hanna Schölander (L) har nominerats av sitt parti till ny ordförande för regionens nämnd för Kultur och skola. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Det står nu klart att den gamla Alliansen med M, KD, L och C kommer styra Region Halland gemensamt i minoritet, två mandat saknas för majoritet. Partierna har nu gjort sina nomineringar till olika nämnder, styrelser och bolag i regionen. Liberalerna nominerade Åsabon Hanna Schölander till ny ordförande i nämnden för Kultur och skola.
– Det känns jätteroligt och jag är jättetaggad inför uppgiften, säger Hanna Schölander.

Nomineringarna kommer behandlas i regionfullmäktige i november eller december. Men eftersom L sitter i styret är chansen stor att nomineringen går in för Schölander. Partierna väljer sina egna ledamöter till posterna och sedan beslutar regionfullmäktige. Som ordförande i nämnden få Schölander ansvar att föra nämndens arbete framåt i Halland.
– Det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag som jag får vårda ordentligt. Det ska bli väldigt spännande och känns jättebra. Jag har tidigare jobbat inom kultursektorn och inom studieförbund, så jag kan frågorna väldigt väl. Jag har en bra bas att stå på och det har mitt egna parti också sett vilket gör att de litar på att jag kan ta den här platsen, säger Hanna Schölander.
Vilka är de viktigaste frågorna för dig?
– Kulturen är alltid lite eftersatt. Man behöver vara en vakthund kring kulturen och kulturpolitiken. Den fria kulturen är viktig. Nu är det högervindar som blåser och kulturen står för demokrati. Därför är det jätteviktiga frågor och jag är glad att en Liberal får agera vakthund för kulturen i Halland. Sen är folkhögskolorna och folkutbildningen också viktiga frågor. De gör väldigt mycket för utbildningen i Sverige, men även där är det en form som blivit lite eftersatt. Jag vill att dessa frågor ska få ta mer plats, att vi kan göra mer och synas mer.

Nämnden för Kultur och Skola ansvarar för den regionala kulturen i Halland och regionens tre skolor. De båda folkhögskolornas i Åsa och Katrineberg och Munkagård naturbruksgymnasium i Tvååker.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.