NYHETER 2022-10-24 KL. 07:00

Schölander kan få toppuppdrag i regionen

Av Anton Lorentzson

Liberalerna i Halland har gjort sina nomineringar till nämnder och styrelser i regionen. Hanna Schölander, 43, från Åsa nomineras till ny ordförande i Region Hallands nämnd för Kultur och Skola.

Schölander kan få toppuppdrag i regionen
Hanna Schölander (L) har nominerats av sitt parti till ny ordförande för regionens nämnd för Kultur och skola. Foto: Pressbild

Det står nu klart att den gamla Alliansen med M, KD, L och C kommer styra Region Halland gemensamt i minoritet, två mandat saknas för majoritet. Partierna har nu gjort sina nomineringar till olika nämnder, styrelser och bolag i regionen. Liberalerna nominerade Åsabon Hanna Schölander till ny ordförande i nämnden för Kultur och skola.
– Det känns jätteroligt och jag är jättetaggad inför uppgiften, säger Hanna Schölander.

Nomineringarna kommer behandlas i regionfullmäktige i november eller december. Men eftersom L sitter i styret är chansen stor att nomineringen går in för Schölander. Partierna väljer sina egna ledamöter till posterna och sedan beslutar regionfullmäktige. Som ordförande i nämnden få Schölander ansvar att föra nämndens arbete framåt i Halland.
– Det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag som jag får vårda ordentligt. Det ska bli väldigt spännande och känns jättebra. Jag har tidigare jobbat inom kultursektorn och inom studieförbund, så jag kan frågorna väldigt väl. Jag har en bra bas att stå på och det har mitt egna parti också sett vilket gör att de litar på att jag kan ta den här platsen, säger Hanna Schölander.
Vilka är de viktigaste frågorna för dig?
– Kulturen är alltid lite eftersatt. Man behöver vara en vakthund kring kulturen och kulturpolitiken. Den fria kulturen är viktig. Nu är det högervindar som blåser och kulturen står för demokrati. Därför är det jätteviktiga frågor och jag är glad att en Liberal får agera vakthund för kulturen i Halland. Sen är folkhögskolorna och folkutbildningen också viktiga frågor. De gör väldigt mycket för utbildningen i Sverige, men även där är det en form som blivit lite eftersatt. Jag vill att dessa frågor ska få ta mer plats, att vi kan göra mer och synas mer.

Nämnden för Kultur och Skola ansvarar för den regionala kulturen i Halland och regionens tre skolor. De båda folkhögskolornas i Åsa och Katrineberg och Munkagård naturbruksgymnasium i Tvååker.BANDY 2023-02-07 KL. 22:01
Premium

"Helt sjukt om jag ska vara ärlig"

Hemtjänsten fick pris
NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Premium

Hemtjänsten fick pris

Andra gången gillt för Vallda hemtjänst

SENASTE TV-NYHETERNA

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri
NYHETER 2023-02-07 KL. 14:00

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian
SPORT 2023-02-07 KL. 11:50

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier
DEBATT 2023-02-07 KL. 10:30

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott
NYHETER 2023-02-07 KL. 08:00

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet:
BANDY 2023-02-06 KL. 21:40

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet: "Löjligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-02-07 KL. 22:01
"Helt sjukt om jag ska vara ärlig"
Premium | SPORT 2023-02-07 KL. 20:31
Efter pulveriseringen: "Speciell match"
Premium | NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Hemtjänsten fick pris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

När familjen Jarny blev tillfrågade att delta i E.ON:s energiexperiment tvekade de inte en sekund. Pappa Jarny är belåten: ”Måste ju vara nåt slags rekord”.