NYHETER 2023-06-07 KL. 12:45

S-krav på firande av nationaldagen på torget

Av Ronny Karlsson

Se till att fira nationaldagen på torget i Kungsbacka. Den uppmaningen kommer Socialdemokraterna med, efter att torget under årets nationaldag var bokad för ett evenemang med Alternativ för Sverige.

S-krav på firande av nationaldagen på torget
Förra årets firades det på flera sätt på torget, men i år var det bara ett evenemang med Alternativ för Sverige, som bland annat flera socialdemokrater var på plats för att markera emot. Arkivbilder. John Skoglund och S i Kungsbacka.

TV-klipp och nyheter

I fjol var det stor fest på torget när nationaldagen firades, och bland annat hälsades alla nyanlända välkomna till Sverige och Kungsbacka. I måndags kunde Norra Halland berätta om att firandet för nyanlända är flyttat till kulturfestivalen nästa helg.

Nu blev det inget firade alls och det som hände på torget var ett evenemang med Alternativ för Sverige, vilket också ledde till motdemonstrationer. Även om allt gick lugnt till vill Socialdemokraterna inte att det ska se ut på samma sätt nästa år.

I en motion till kommunfullmäktige kräver man att firandet är tillbaka på torget redan nästa år.

Sundqvist var själv på torget för att markera att hon inte står bakom det som Alternativ för Sverige för fram.

– När dagen var över hade vi samtalat med många invånare. Flera uttryckte sin uppskattning för att vi var där som motvikt till Alternativ för Sverige. Många delade också våra känslor av ledsamhet och ilska. Besvikelsen var genomgående och stor över bristen på firande, menar Sundqvist.

Det ska nämnas att nationaldagen firades på flera andra platser i kommunen.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.