NYHETER 2022-09-04 KL. 16:00

Regiondirektör går i pension

Av Johanna Simonsson

Regiondirektör Jörgen Preuss går i pension efter 30 års arbete inom organisationen.

Regiondirektör går i pension
Jörgen Preuss går i pension. Pressbild: Region Halland

Under hösten kommer Jörgens Preuss gå i pension och fasar ut sina uppdrag efter årsskiftet. Han har då haft tjänsten som regiondirektör i fem år.
- Jörgen Preuss har betytt oerhört mycket för Region Halland. Bland mycket annat var han drivande i vårdvalssystemets införande och regionbildningen. Två milstolpar i vår utveckling. Viktigast är hans bidrag till att vi i dag har en tydlig riktning i hur vi bedriver verksamhet, med fokus på utveckling och långsiktiga mål genom kortsiktiga svängningar, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson i ett pressmeddelande.

Den tidigare juristen har bland annat varit engagerad i regeringskansliet genom att skriva förarbetena till Lagen om Valfrihetssystem. År 2010 blev han ansvarig för regionbildningen i Halland och sju år senare tillträde han som Regional Utvecklingsdirektör i Region Halland. Nu har bestämt sig för att det är dags att lägga hatten på hyllan och vill spendera mer tid på båtar istället.
- Det har varit många givande, utmanande och spännande år inom regionen, men nu vill jag hissa segel, säger han i pressmeddelandet.

Rekrytering av en ny regiondirektör pågår.
– Jag vågar påstå att vi är bättre rustade än någonsin för att välkomna en ny högsta tjänsteman i regionen. Det går bra för Halland och det finns en tydlig riktning och samsyn kring vart vi är på väg, säger Mikaela Waltersson.


SENASTE TV-NYHETERNA

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock
KULTUR & NÖJE 2022-09-25 KL. 15:30

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Restauranger inställda på tuffare tider
NYHETER 2022-09-25 KL. 10:30

Restauranger inställda på tuffare tider

Chockstarten avgjorde derbyt
FOTBOLL 2022-09-24 KL. 18:40

Chockstarten avgjorde derbyt

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare
NYHETER 2022-09-24 KL. 17:00

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare

Fler nyheter