NYHETER 2022-09-04 KL. 16:00

Regiondirektör går i pension

Av Johanna Simonsson

Regiondirektör Jörgen Preuss går i pension efter 30 års arbete inom organisationen.

Regiondirektör går i pension
Jörgen Preuss går i pension. Pressbild: Region Halland

TV-klipp och nyheter

Under hösten kommer Jörgens Preuss gå i pension och fasar ut sina uppdrag efter årsskiftet. Han har då haft tjänsten som regiondirektör i fem år.
- Jörgen Preuss har betytt oerhört mycket för Region Halland. Bland mycket annat var han drivande i vårdvalssystemets införande och regionbildningen. Två milstolpar i vår utveckling. Viktigast är hans bidrag till att vi i dag har en tydlig riktning i hur vi bedriver verksamhet, med fokus på utveckling och långsiktiga mål genom kortsiktiga svängningar, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson i ett pressmeddelande.

Den tidigare juristen har bland annat varit engagerad i regeringskansliet genom att skriva förarbetena till Lagen om Valfrihetssystem. År 2010 blev han ansvarig för regionbildningen i Halland och sju år senare tillträde han som Regional Utvecklingsdirektör i Region Halland. Nu har bestämt sig för att det är dags att lägga hatten på hyllan och vill spendera mer tid på båtar istället.
- Det har varit många givande, utmanande och spännande år inom regionen, men nu vill jag hissa segel, säger han i pressmeddelandet.

Rekrytering av en ny regiondirektör pågår.
– Jag vågar påstå att vi är bättre rustade än någonsin för att välkomna en ny högsta tjänsteman i regionen. Det går bra för Halland och det finns en tydlig riktning och samsyn kring vart vi är på väg, säger Mikaela Waltersson.


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.