NYHETER 2023-05-16 KL. 14:00

Nya digitala lösningar ska förenkla byggloven

Av Ronny Karlsson

Bygglov engagerar många i Kungsbacka. Nu presenterar kommunen nya digitala lösningar som ska göra hela processen enklare.

Nya digitala lösningar ska förenkla byggloven
Processen med bygglov ska förenklas i Kungsbacka med hjälp av nya digitala verktyg. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Det är nya e-tjänster när det gäller bygglov som lanserats, och som ska minska antalet felaktigheter i ansökningarna.
– I våra nya e-tjänster blir du som söker guidad om vilka handlingar ansökan ska innehålla. Du ska inte kunna klicka dig vidare utan att bifoga allt som krävs. På det sättet får bygglovsavdelningen in mer kompletta ansökningar och ärendet går snabbare både för den som söker och för oss att handlägga, säger Malin Lundgren, utvecklare på bygglovsavdelningen, Kungsbacka kommun, i ett pressmeddelande.

Det finns fler nya e-tjänster, som att söka bygglov, få förhandsbesked, söka strandskyddsdispens, eller om någon vill göra en anmälan eller en attefallsåtgärd.
– I våra nya e-tjänster blir du som söker guidad om vilka handlingar ansökan ska innehålla. Du ska inte kunna klicka dig vidare utan att bifoga allt som krävs. På det sättet får bygglovsavdelningen in mer kompletta ansökningar och ärendet går snabbare både för den som söker och för oss att handlägga, säger Malin Lundgren, utvecklare på bygglovsavdelningen, Kungsbacka kommun.

De nya e-tjänsterna har byggts på samma plattform där kommunens övriga e-tjänster finns. På Mina sidor på Kungsbacka.se kan den som söker följa status på ditt ärende.
– Vi planerar också att bygga vidare och skapa fler kopplingar till Mina sidor. Bland annat kommer det att gå att boka till exempel tekniskt samråd, som är ett möte där man bland annat går igenom inlämnade handlingar, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

TV-klipp och nyheter

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.