Ny restaurang öppnar i Kungsbacka
Av Henrik Laurén
Det är Blackstone Steakhouse som fortsätter krögandet i den gula tegelbyggnaden vid Västergatan. Hyresavtalet undertecknades på måndagen och nu börjar ett omfattande arbete med kök och inredning. Öppning blir det den 1 september.
Nöjd trio. Fredrik Sönne (tv) driver två Blackstone Steakhouse-krogar i Göteborg och är med i satsningen i Kungsbacka. Delägare och lokal krögare är Christian Wanderyd. Fastighetsägaren Patrik Bräutigam är nöjd att det nu blir matrestaurang och inte nattklubb. FOTO: HENRIK LAURÉN
– Vi jäktar inte med att bli klara till sommaren utan gör det här från grunden. Alla ytor ska fixas och även om det funnits restaurangkök i huset så ska också det göras för våra behov. Hela stället ska byggas upp enligt kedjans koncept, säger krögarna och delägarna Fredrik Sönne och Christian Wanderyd.
Sönne driver två Blackstone Steakhouse-restauranger i Göteborg, Kungstorget och Linnégatan. Wanderyd kommer att fungera som krögare för Blackstone Steakhouse i Kungsbacka som blir kedjans 14:e restaurang. Kedjan startade år 2015.
– Vårt koncept bygger på mat av högsta kvalitet tillagat från grunden. Blackstones grej är den heta lavastenen där gästerna tillreder sin rätt, det kan vara kött, fisk eller vegetariskt. Pizza finns också. Vi är är en matkrog, ingen ölpub, kunderna är allt från barnfamiljer till företag, säger Sönne.
Fastighetens ägare Patrik Bräutigam är nöjd att det åter blir restaurangverksamhet sedan uppehållet efter förra krögaren.
– Det fanns flera intressenter och processen har tagit sin tid. Det här blir jättebra, en matkrog med stil. Ingen nattklubb, ingen ungdomsfylla, säger Bräutigam som ägt fastigheten i två år.
Restaurangen är på cirka 500 kvadratmeter. Hur det blir med glasverandan vid Södra Torggatan är i dagsläget öppet, riva eller renovera. Uteserveringen vid ån görs klar till sommaren 2023. Christian Wanderyd säger att det finns plats i ortens restaurangutbud.
– Kungsbacka växer och utvecklas. Det finns plats för nya restauranger och vi har vårt eget koncept. Här var ju krog tidigare också, många har ätit middag här.
Henrik Laurén
henrik.lauren@norrahalland.se