NYHETER 2023-05-27 KL. 17:39

Många drabbade av driftstörningar

Av Julia Sandstén Vikberg

Kommunen håller på med ett kabelarbete i nätet och varnar för driftsstörningar fram till mitten av juni. För vissa boende verkar problemen vara stora. Pontus Jonsson i Onsala har varit utan nät och tv i över en vecka.
– Det blir att spela Uno eller kort istället, säger han.

Många drabbade av driftstörningar
Många har drabbats av driftstörningarna. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Under veckorna 18 till 24 genomför kommunen ett planerat arbete där bredbandsnätet ska flyttas över till en ny plattform. I ett informationsblad från Kungsbacka Bredbandsnät och Open Universe, som ansvarar för all aktiv utrustning i det öppna nätet, skriver man att de som i dag har en tjänst via Kungsbacka Bredbandsnät kan "uppleva kortare avbrott och störningar" i sina tjänster. Vissa boende i kommunen verkar dock ha fått stora störningar. I Facebookgruppen Brottsplats/Samverkan Kungsbacka diskuterar flera boende att de har haft problem. En av de drabbade är Pontus Jonsson som bor i Onsala. Han får nät och tv genom fiber, men sedan 15 maj har det inte fungerat.

– Det är jäkligt jobbigt. Ingenting fungerar. Det blir att spela Uno eller kort istället. Vi brukar ibland sätta barnen framför paddan när vi lagar mat eller så, men nu går inte det, säger Pontus Jonsson.

Han berättar att de har dålig mottagning där de bor så även det mobila nätverket är svajigt.

– Vi lever som i en död zoon. Det är nästan som att vara tillbaka på medeltiden. När jag går in på Facebook via min telefon så buffrar det hela tiden, det är som förr i tiden då internet var riktigt dåligt, säger Pontus Jonsson.

Enligt honom har hans granne också samma problem som hans familj.

Pontus har startat om sin utrustning, enligt rekommendationen på informationsbladet, flera gånger utan resultat. Han har även kontaktat sin tjänsteleverantör och Open Universe flera gånger.

– Jag får inga svar om vad som händer. Varje gång säger de att det borde komma igång om två till tre arbetsdagar, men sedan händer ingenting, säger Pontus Jonsson.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.