NYHETER 2023-09-07 KL. 16:00

Landsbygdens hjältar prisade

Av Christina Nordwall

Årets landsbyggare har utsetts. Under en prisceremoni på Landsbyggaredagen fick entreprenörerna bakom Idala mjölk och Hamragård ta emot pris.

Landsbygdens hjältar prisade
PRISADE. Landsbyggare från olika delar av Halland fick ta emot pris under Landsbyggaredagen. Foto: Privat

TV-klipp och nyheter

Priset för Årets Landsbyggare delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet. Juryn som röstat fram vinnarna är styrelsemedlemmar från Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Under Landsbyggaredagen i Falkenberg fick landsbyggare från olika delar av Halland ta emot pris som delats upp i olika kategorier.


Entreprenör

I kategorin Årets landsbyggare entreprenör fick Sofie Rolfsson och Peter Andersson som driver Idala mjölk ta emot pris med motiveringen: ”Trots alla utmaningar med att bedriva en lönsam mjölkproduktion har Sofie och Peter tagit sig an utmaningarna och skapat ett fantastiskt ställe för kor och växtodling. Sofie och Peter prisas för sitt engagemang för bygden, sitt entreprenörskap och sin framtidstro att skapa en levande landsbygd”.


Attityd

Camilla Sten som driver Hamragård i Åsa tillsammans med sin bror Johan utsågs till Årets landsbyggare i kategorin attityd. Motiveringen löd: ”Camilla prisas för sin positiva attityd och sitt engagemang, för att hon alltid delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper samt för att hon alltid är beredd att stötta andra som vill bidra till en mer hållbar framtid. Camilla uppmuntrar människor att besöka gården för att visa hur maten produceras och för att besökarna ska få möta människan bakom den”.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.