Nu blir den av – en gala den 8 mars med kvinnor i fokus.
– Det har varit en önskan sedan länge, säger Linda Dyhre på Kungsbacka kvinnojour.
– Tanken är att vi ska fira och det ska vara en positiv dag där kvinnor ska lyfta varandra. Jag har alltid önskat mig en sådan välgörenhetsgala, så det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Linda Dyhre.
Med i planeringsarbetet är även Pernilla Acar Boström som driver restaurang Ester och som sitter i styrelsen för Kungsbacka kvinnojour liksom ordförande Lotta Klintbäck.
Platsen är Tjolöholms slott.
– Vi fick till oss att Tjolöholm var intresserade om vi lovade att ordna galan tre år i följd, ha en hög nivå på den samt att evenemanget var i Blanche Dicksons anda, säger Pernilla Acar Boström.
Hon liksom Linda Dyhre och Lotta Klintbäck ser fram emot att få fart på firandet av kvinnodagen i Kungsbacka kommun igen. Det ska bli en festlig dag den 8 mars nästa år med god mat och dryck och tanken är att både företag och organisationer liksom invånare är välkomna.
När Kungsbacka kvinnojour annars uppmärksammas blir det ofta i sammanhang där ämnena är tunga och berättelserna dystra, enligt Linda Dyhre.
– Det här blir något helt annat!
Formen för kvällen håller på att spikas, mer information kommer, men klart är att överskottet kommer att gå oavkortat till Kungsbacka kvinnojour.
Gala med värme
Berit Bergström, moderat ordförande i stiftelsen Tjolöholm, är positiv till evenemanget.
– Det ska bli en gala med värme och slottet kommer att livas upp och fyllas med glädje, fest och gemenskap. Vi tycker det är roligt att även kunna lyfta Blanche, en stark kvinna som gjorde stordåd på sin tid och färdigställde slottet inte minst. Att det kommer till nytta vid arrangemang likt detta är också roligt, att det inte bara används till att visa hur det var förr.
Läs också:
Politiker vill kriminalisera psykisk misshandel
Isabellas välgörenhet ska ge alla en bra jul
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.